ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΖΗΣΑΣΑΣ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΛΕΞΙΔΑ

«Θα μας βρούνε; Πού είμαστε;»

*Πώς τη βρήκε ο τεχνικός της ΔΕΗ και πώς ειδοποιήθηκε το Στεφανοβίκειο

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 22:06
Η διακοπή ρεύματος από τη συντριβή του ελικοπτέρου, ενεργοποίησε κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΗ, που έσπευσε στην περιοχή και βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την επιζήσασα αρχιλοχία αλλά και την τραγωδία… Η διακοπή ρεύματος από τη συντριβή του ελικοπτέρου, ενεργοποίησε κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΗ, που έσπευσε στην περιοχή και βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την επιζήσασα αρχιλοχία αλλά και την τραγωδία…

Σοκαρισμένη, τραυματισμένη και καθισμένη στο χώμα. Ώρα 8 το πρωί. Η 28χρονη αρχιλοχίας λίγα λεπτά νωρίτερα έζησε ένα απίστευτο περιστατικό. Ήταν μέσα στο ελικόπτερο που κατέπεσε και γλίτωσε σαν από θαύμα. Η νεαρή Βασιλική Πλεξίδα προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε ευρισκόμενη ανάμεσα σε συντρίμμια του «Χιούι» και σπασμένα κομμάτια της κολώνας της ΔΕΗ. Σύρματα και αίματα. Γύρω ομίχλη.


Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, και μερικά λεπτά αργότερα το τηλέφωνο της ΔΕΗ στην περιοχή της Ελασσόνας χτυπάει. Πολίτες που μένουν κοντά στο Σαραντάπορο δεν έχουν ρεύμα. Ζητούν λύση. Αμέσως το συνεργείο ξεκινάει για να ψάξει να εντοπίσει τη βλάβη.
«Πρόκειται για μια γραμμή που ξεκινάει από την Ελασσόνα και με 20 χιλιάδες βολτ φεύγει για την Κοζάνη» λένε στην «Ε» τεχνικοί που σημειώνουν: «Το ελικόπτερο ακούστηκε νωρίτερα γιατί πετούσε χαμηλά αλλά κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το παραμικρό. Οι καταναλωτές δεν είχαν ρεύμα και έτσι ξεκίνησε ο έλεγχος. Η δουλειά που πρέπει να κάνουμε σαν τεχνικοί είναι να κάνουμε έλεγχο στη γραμμή από την Ελασσόνα πάνω σε όλον τον κορμό. Ο έλεγχος αυτός γίνεται με το αυτοκίνητο και όπου δεν μπορούμε να πάμε με το αμάξι το κάνουμε με τα πόδια. Κυρίως στα δύσβατα σημεία».
Οι τεχνικοί πλησιάζοντας στο εν λόγω σημείο είδαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
« Ένα έμπειρο μάτι τεχνικού θα αντιλαμβανόταν ένα σημείο στο οποίο κάτι δεν πάει καλά στην κολώνα και ένα τέτοιο κομμάτι ήταν το συγκεκριμένο» λέει στην «Ε» ο γραμματέας του νομού Λάρισας ΕΤΕ/ΔΕΗ και μέλος του κεντρικού συμβουλίου κ. Γιώργος Φώλιας που ανέλαβε να περιγράψει για λογαριασμό του συναδέλφου του, στην «Ε» τα όσα πρωτοείδε όταν ανέβηκε στο σημείο.
Το ελικόπτερο δεν φαινόταν. Ο ένας τεχνικός, σύμφωνα με την περιγραφή, αφήνει τον άλλο κάτω και ανεβαίνει. Κάνει δεν κάνει 3 λεπτά. Αντικρίζει την κοπέλα. Την πλησιάζει και της μιλάει. Αυτή λέει συνέχεια: «Θα μας βρούνε; Θα μας βρούνε; Πού είμαστε;» Ζητάει να πιεί νερό. Κάποια στιγμή χτυπάει το κινητό της. Το βλέπει ο τεχνικός πως έγραφε επάνω, Στεφανοβίκειο. Παίρνει πρωτοβουλία και το σηκώνει. Ήταν ένας επικεφαλής από το Στρατόπεδο. Του λέει πως είναι τεχνικός της ΔΕΗ και πως μπροστά του έχει μια κοπέλα. Δεν γνωρίζει πως υπάρχουν κι άλλοι 4. Του λένε πως το πλήρωμα είναι 5μελές. Αυτός απαντάει προς το παρόν πως είναι όλα καλά για να μην ακούσει η κοπέλα και την τρομοκρατήσει περισσότερο.
Ο τεχνικός της ΔΕΗ, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή, απομακρύνεται. Κάνει μια βόλτα και βλέπει πως είναι άλλοι δύο μέσα και άλλοι δύο έξω από το ελικόπτερο. Η κοπέλα ζητάει νερό. Κάποια στιγμή τον καλούν στο κινητό του τηλέφωνο από το ΓΕΣ, από τη Στρατιά και από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο γιατρός μιλάει μαζί του και του δίνει οδηγίες. Του εξηγεί πώς να της μιλάει και του λέει να μην της δώσει νερό. Αυτή ζητούσε όμως νερό. Ο τεχνικός βγάζει το πουκάμισό του το βρέχει για να δροσίσει τα χείλη της. Ο άλλος τεχνικός από το κάτω μέρος έχει ειδοποιηθεί και ανάβει μια φωτιά στη συνέχεια για να γίνει ο εντοπισμός. Λίγο αργότερα φτάνει η βοήθεια. Είναι η στιγμή της σωτηρίας της κοπέλας.
Όπως λένε συνάδελφοι του τεχνικού, θα μπορούσε στη θέση του να είναι ένας βοσκός. Όμως βρέθηκε αυτός και ό,τι έκανε το έκανε με ψυχραιμία, όπως τονίζουν.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass