ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέος και δωρεάν χώρος στάθμευσης για δίκυκλα

*Δημιούργησε ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου να μπει τάξη στην άναρχη στάθμευση.

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 22:50

Οι κλήσεις έφεραν λύσεις και συμμορφώσεις. Οι εικόνες με τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους που θυμίζουν εκθέσεις μηχανών σαν να περιμένουν τους υποψήφιους αγοραστές φαίνεται πως σταδιακά θα εκλείψουν από την πόλη. Ο νέος χώρος στάθμευσης δικύκλων που δημιουργήθηκε στην οδό Αλ. Παπαναστασίου απέναντι από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας φαίνεται ότι έχει ήδη αποκτήσει υποστηρικτές.

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες μηχανών που επιλέγουν να σταθμεύσουν το όχημά τους στον νέο αυτό χώρο στάθμευσης του Δήμου Λαρισαίων. Πρόκειται για έναν χώρο αποκλειστικά για δίκυκλα επί της οδού Παπαναστασίου, ο οποίος λειτουργεί δωρεάν όλο το εικοσιτετράωρο και είναι αφύλακτος. Το νέο πάρκινγκ διαθέτει εκατό διαγραμμισμένες θέσεις.

Όπως υποστηρίζει η Δημοτική Αστυνομία σε ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανείμει στους οδηγούς «η στάθμευση των δικύκλων στους πεζοδρόμους είναι παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τιμωρείται με πρόστιμο. Ας συμβάλουμε όλοι στη βελτίωση των συνθηκών στο κέντρο της πόλης».

Τέρμα στο χαώδες κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Λάρισας επιχειρεί να βάλει ο Δήμος. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι «να μπει τάξη στο κέντρο της πόλης και τους πεζοδρόμους. Στην άναρχη στάση και στάθμευση. Να αδειάσουν, να ελευθερωθούν τα πεζοδρόμια από τα δίκυκλα και να γίνουν και πάλι προσβάσιμα στους πεζούς. Να κινούνται απρόσκοπτα οι πολίτες». Παράλληλα, όμως κρίνει θετικά το γεγονός ότι ήδη κάποιοι οδηγοί επιλέγουν να σταθμεύσουν τα δίκυκλά τους στον νέο αυτό χώρο.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι μετά τη διανομή του ενημερωτικού υλικού οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας για παράνομη στάθμευση θα γίνουν ακόμα πιο αυστηροί. Η Δημοτική Αστυνομία αναμένεται να ενισχύσει τους ελέγχους του τμήματος Τροχαίας Λάρισας που τελευταία μοιράζει κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα. Μάλιστα πολλά από τα ροζ ραβασάκια επιδόθηκαν και κατά τις γιορτινές ημέρες.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass