Η ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μαχητικό παρών στις εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 8:40

Η Γραμματεία Λάρισας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της «απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων» με κεντρικό σύνθημα «Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση – πολέμους – προσφυγιά».

Οπως σημειώνεται από την ΕΕΔΥΕ «η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα αντιμέτωπους με όλες τις βαριές συνέπειες της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην άλλη της όψη αυτή η πολιτική έχει στον πυρήνα της, τη βαθιά ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με όλο και μεγαλύτερους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Στα πενήντα χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, μένει άσβηστη η μνήμη για τα βάσανα, τις διώξεις, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακές και εξορίες που επιστρατεύτηκαν ενάντια στον λαό και το εργατικό κίνημα. Οι μορφές αστικής διακυβέρνησης αλλάζουν, ο στόχος όμως είναι πάντα ο ίδιος: Η με κάθε τρόπο και μέσο διασφάλιση της εξουσίας των μονοπωλίων», καταλήγει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας που ζητά «Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας. Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass