ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

Μνημόνιο συνεργασίας για δρόμους χωρίς λακκούβες

* Δωρεάν σύνδεση θα έχουν όσοι την αιτηθούν μέσα στο 2017. * Σε Αμπελόκηπους και Ιπποκράτη έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ * Στόχος να αποφευχθεί -όσο είναι δυνατό- το συνεχές «ράβε-ξήλωνε».

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 22:40
Για πρώτη φορά, Δήμος Λάρισας και η Εταιρία Διαχείρισης Αερίου Θεσσαλίας συνεργάζονται με «κοινό» πρόγραμμα έργων για καλύτερους δρόμους Για πρώτη φορά, Δήμος Λάρισας και η Εταιρία Διαχείρισης Αερίου Θεσσαλίας συνεργάζονται με «κοινό» πρόγραμμα έργων για καλύτερους δρόμους

Σε συνεργασία οδηγήθηκαν για πρώτη φορά, ο Δήμος Λάρισας και η Εταιρία Διαχείρισης Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας προκειμένου να υπάρξει «κοινό» πρόγραμμα έργων σε δρόμους έτσι ώστε να μην συνεχισθεί το σημερινό, απαράδεκτο, φαινόμενο της διαδοχικής εκτέλεσης έργων, ακόμη και σε δρόμους που πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκαν.

Τη συμφωνία των δύο φορέων ανακοίνωσαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και ο γενικός διευθυντής της Εταιρίας Διαχείρισης Αερίου (ΕΔΑ) Θεσσαλίας – Θεσσαλονίκης, Λεων. Μπακούρας.

Έτσι σε συνοικίες όπου αναμένεται η ΔΕΥΑΛ, για παράδειγμα, να εκτελέσει έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης ή ο Δήμος να εκτελέσει έργα ασφαλτόστρωσης, η Εταιρία Αερίου απευθυνόμενη στους συμπολίτες, τους καλεί να εκδηλώσουν άμεσα ενδιαφέρον για παροχή αερίου.

Σε αυτή την περίπτωση οι συμπολίτες θα τύχουν της δωρεάν σύνδεσης που ήδη έχει εξαγγείλει η Εταιρία (εξοικονομώντας από 1.200 έως 2.500 ευρώ που αντιστοιχεί στα τέλη σύνδεσης) με την προϋπόθεση να κάνουν και τη σύνδεση στην παροχή, το αργότερο έως το τέλος του 2017.

Με αυτό τον τρόπο, οι συνδέσεις αερίου, θα γίνουν προτού ασφαλτοστρωθεί οριστικά ο δρόμος και έτσι, θα αποφευχθούν σημερινά φαινόμενα όπου, για τις ανάγκες των συνδέσεων, γίνονται τομές στους δρόμους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «σαμαράκια» και λακκούβες, που εκτός των άλλων καθιστούν και επικίνδυνους τους δρόμους.  

Σε ό,τι αφορά τώρα στις περιοχές όπου θα υλοποιηθεί η συμφωνία των δύο πλευρών, η ΕΔΑ θα ανακοινώσει τις προτεινόμενες περιοχές οπότε και μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι συμπολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν στο μέτρο.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Το αυτονόητο, η συνεργασία δηλαδή φορέων προκειμένου να μην καταστρέφεται το οδόστρωμα από το διαρκές «ράβε – ξήλωνε», προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία από την οποία εξαιρούνταν η Εταιρία Διανομής Αερίου.

«Αυτό το πρόβλημα μας απασχόλησε» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης προσθέτοντας ότι «ζητήσαμε τη συνεργασία με την Εταιρία Αερίου η οποία και ανταποκρίθηκε. Αυτή η συμφωνία μας, εγγυάται ότι για κάποια χρόνια δεν θα εκδηλωθεί το πρόβλημα με τις τομές στο οδόστρωμα. Εμείς αναλάβαμε τη δέσμευση να κοινοποιούμε το πρόγραμμα των έργων και η Εταιρίας Αερίου θα κάνει τον δικό της προγραμματισμό. Λύνουμε έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα με καλό τρόπο και θα ωφεληθούμε όλοι μας» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης χαρακτηρίζοντας «σημαντική» τη συμφωνία, Δήμου και Εταιρίας Αερίου.

Ο κ. Μπακούρας από την πλευρά του, σημείωσε ότι η ΕΔΑ, σήμερα έχει δίκτυο αερίου στο 80% των δρόμων της Λάρισας ενώ το 54% των κατοίκων χρησιμοποιεί αέριο. Προσθέτοντας ότι «θα ενημερώσουμε όλους τους καταναλωτές για να υπογράψουν σύμβαση με δωρεάν σύνδεση και τοποθετώντας τον μετρητή, να ενεργοποιήσουν τη σύνδεση έως το τέλος του έτους».

«Η συνεργασία μας με τον Δήμο Λάρισας είναι καλή αλλά πρέπει και οι πολίτες να κάνουν αίτηση για να πάψει αυτό το “ράβε - ξήλωνε”». Για να διευκρινίσει πως όσοι Λαρισαίοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον και κάνουν από σήμερα αίτηση, θα εξοικονομήσουν τα τέλη σύνδεσης που κυμαίνονται από 1.200 έως 2.500 ευρώ και, παράλληλα πρέπει να τοποθετήσουν μετρητή. Με τη δέσμευση να συνδεθούν έως το τέλος του 2017.

Έτσι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σύνδεσης προτού ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, με τον κ. Μπακούρα να σημειώνει παραδείγματα αιτήσεων για συνδέσεις, σε συνοικίες όπου σήμερα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί οι δρόμοι.

ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Οι κ. Καλογιάννης και Μπακούρας υπογράμμισαν ότι η επιτυχία της συνεργασίας, θα εξαρτηθεί και από το ενδιαφέρον των πολιτών και γι’ αυτόν το λόγο σημειώνεται το κίνητρο της δωρεάν σύνδεσης.

Να σημειωθεί ότι της εύνοιας του μέτρου μπορούν να τύχουν, σε πρώτη φάση, κάτοικοι των συνοικιών των Αμπελοκήπων και του Ιπποκράτη, όπου η ΔΕΥΑΛ σχεδιάζει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, έργο που θα ολοκληρωθεί στη συνέχεια με ασφαλτόστρωση των δρόμων.

 Στο ίδιο μέτρο θα ενταχθούν και κάτοικοι οδών που θα ασφαλτοστρωθούν, σύμφωνα και με το νέο πρόγραμμα του Δήμου, όπως διευκρίνισε ο κ. Καλογιάννης, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί τέλος ότι στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γιώργος Σούλτης, ο υπεύθυνος κατασκευής δικτύου Θεσσαλίας της ΕΔΑ Δημ. Πώποτας και η υπεύθυνη Ανάπτυξης Δικτύου της ΕΔΑ Ε. Καλογήρου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass