ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Προτάσεις για τον διαγωνισμό της NASA

Δημοσίευση: 24 Απρ 2017 11:25

Ολοκληρώθηκε χθες στη Λάρισα, ο Διαστημικός Διαγωνισμός της NASA, «Space Apps Challenge Greece 2017» που διοργάνωσε ο φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνας και καινοτομίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα MSC in Management Science and Technology του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, χθες το πρωί στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου, έγινε ενημέρωση στις ομάδες της Λάρισας για την πρόοδό τους και για τελικές βελτιώσεις ενώ δόθηκαν οδηγίες για τον τρόπο υποβολής της πρότασης στο κεντρικό σύστημα αξιολόγησης της NASA.

Ακολούθησε η τελική παρουσίαση προτάσεων των ομάδων ενώ η επίσημη ανακοίνωση των βραβείων, όπως διευκρίνισε η ιδρύτρια Βιομιμητισμού Ελλάδος Έρευνας και Καινοτομίας Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου, θα γίνει την επόμενη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Την πρόταση των 10 ομάδων της Λάρισας, έκριναν οι κριτές: Αν. Βασιλειάδης (Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας), Αν.Στεφανίδης (Aephoria.net) και, Γ. Προφιτιλιώτης (υποψ. διδάκτωρ ΕΜΠ). Μέντορες ήταν οι: Θ. Αλεξάνδρου (Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας), Δ. Μπαλαούρας (Software Development Consultant), Αγγ. Τσαμέτη (υποψ. διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Ευάγγ. Μπαράκος (προγραμματιστής), Αλέξ. Ιτσιος (ιδρυτής του Healthy Club), Ηλ. Τανός (πρόεδρος του Ditital Idea) και, Βασ. Καραμπίλιας (υπεύθυνος Τμήματος Καινοτομίας και Βιομιμητισμού Ελλάδος).

Να σημειωθεί ότι στον φετινό διαγωνισμό, υπήρχαν πέντε θεματικοί τομείς εστιασμένοι στη Γη, στους οποίους κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι συμμετέχοντες, τομείς στους οποίους εστιάζει η NASA, βρίσκοντας λύσεις που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον πλανήτη. Οι θεματικές ενότητες ήταν, ο πλανήτης, το θαλάσσιο περιβάλλον, οι φυσικές καταστροφές, η οικολογία και η δημιουργική έννοια που θέλει να έχει η NASA.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός, έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass