ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Στην τελική ευθεία για το «Κουμ – Παζάρι»

Δημοσίευση: 25 Απρ 2017 22:50
Πλήθος κόσμου θα κατακλύσει και φέτος το «Κούμ Παζάρι» Τυρνάβου Πλήθος κόσμου θα κατακλύσει και φέτος το «Κούμ Παζάρι» Τυρνάβου

Συνεχίζοντας την παράδοση αιώνων, την Παρασκευή 5 Μαΐου ανοίγει τις πύλες του το ιστορικό «Κουμ – Παζάρι» Τυρνάβου, η διάρκεια του οποίου θα είναι μέχρι και την Πέμπτη 11 του μήνα.

Το «Κουμ – Παζάρι» έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία, ονομάζεται έτσι επειδή γινόταν στις όχθες του Τιταρήσιου ποταμού, πάνω στην άμμο «Κουμ».

Για δεκαετίες ήταν το επίκεντρο του εμπορικού ενδιαφέροντος όχι μόνο της περιοχής αλλά και ευρύτερα, αφού κατακλυζόταν από εμπόρους που έφερναν την πραμάτεια τους από όλη τη Θεσσαλία αλλά και τη Δυτική Μακεδονία.

Πριν την επίσημη έναρξη της εμποροπανήγυρης, συνήθως δύο ή τρεις μέρες νωρίτερα, πραγματοποιείται ζωοπανήγυρη η οποία στις μέρες μας ξαναβρίσκει την παλιά της αίγλη.

Στη φετινή εμποροπανήγυρη θα συμμετέχουν 250 περίπου μικροπωλητές και έμποροι. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα για το νοικοκυριό του σπιτιού, την ένδυση, την υπόδηση κλπ.

Παράλληλα οι χαλβαδοποιοί της πόλης προσφέρουν τον υπέροχο χαλβά Τυρνάβου ενώ οι ψησταριές τις απογευματινές και βραδινές ώρες διαθέτουν ψητά της ώρας και η τσίκνα θα παρασύρει για μια βόλτα ακόμα και τους πιο διστακτικούς.

Το λούνα παρκ θα ψυχαγωγεί και φέτος μικρούς και μεγάλους για μια εβδομάδα. Η οργάνωση της εμποροπανήγυρης γίνεται με την ευθύνη του Δήμου Τυρνάβου.

Η εμποροπανήγυρη αποτελεί παράδοση για την περιοχή και μέχρι τις 11 Μαΐου, βοηθούντος και του καλού καιρού, μια βόλτα στον Τύρναβο θα ήταν μια καλή πρόταση για μικρούς και μεγάλους.

Τέλος, όπως δήλωσε στην «Ε» χθες ο διευθυντής του Δήμου κ. Πέτρος Οντούλης η παραχώρηση των χώρων και η δημοπρασία για την ενοικίαση των παραπηγμάτων και του χώρου για την έκθεση των εμπορευμάτων γενικά, θα γίνει στις 3 Μαΐου και ώρα 9 το πρωί. Τα παραπήγματα που θα παραχωρηθούν θα είναι διαστάσεων περίπου 3,50 x 3 μέτρα.

Γίνεται γνωστό ότι όσοι συμμετείχαν στην περσυνή εμποροπανήγυρη θα καταλάβουν τους ίδιους χώρους χωρίς να γίνει εκ νέου δημοπρασία. Εάν υπάρξουν ελεύθεροι χώροι από αυτούς, μπορούν να τους διεκδικήσουν άλλοι έμποροι ή μικροπωλητές.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.: 24923 50133.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass