ΣΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ

Τίμησαν τον προστάτη Αγ. Γεώργιο

Δημοσίευση: 25 Απρ 2017 8:35

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, χριστιανική ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη πλήθος πιστών από όλο τον νομό Λάρισας τίμησε τον προστάτη της Μαγούλας Αγιο Γεώργιο τον τροπαιοφόρο.

Παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θεία λιτανεία προεξάρχοντος του πατρός Θεοδώρου με κατάληξη στην πλατεία του χωριού με δέηση.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου έγινε πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του πατρός Χριστοφόρου Αρχιμανδρίτου της ιεράς μονής Αγίας Τριάδας Σπαρμού.

Στο προαύλιο του ναού παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η τελετή του υψώματος. Ακολούθησε πρόγευμα κατά το παλαιό έθιμο με ψωμί, τυρί και κρασί, προσφορά της εκκλησίας.

Στη συνέχεια, οι γυναίκες της Μαγούλας χόρεψαν τοπικούς χορούς με πασχαλινά τραγούδια της Ποταμιάς της επαρχίας Ελασσόνας με πολλή χάρη και ομορφιά.

Ο ΜΕΣ Μαγούλας με τοπικές φορεσιές (τμήμα νεανίδων) με λεβεντιά και χάρη χόρεψε ελληνικούς χορούς και χειροκροτήθηκε επάξια.

Ακολούθησε ελληνικό γλέντι με μπροστάρη τον Παπαθόδωρο (κατά το έθιμο) και τους εφακλήδες και γλετζέδες της περιοχής με την ορχήστρα του Η. Τσακνάκη - Πουρνάρα.

Την ιερά πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Αθ. Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ. Τσιαντέ Αλεξάνδρα, Σαπουνάς Ιωάνν., Γιαννούλας Γεώργιος, η πρόεδρος Δ.Δ. Ελασσόνας κ. Ασπασία Χατζηβασίλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γκατζιούρας Αναστάσιος, κ. Τσουκαρέλας Νικόλαος και ο Μαγουλιώτης συνταγματάρχης Π.Υ. κ. Ζήσης Μπρούζας μαζί με πλήθος εκλεκτών πανηγυριστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass