ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

«Δώστε το παράδειγμα στους πολίτες»

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 16:05

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας, ανταπαντώντας στον Δήμο Λαρισαίων σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «σχετικά με το θέμα της μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρισας που αφορά στη στεγανοποίηση του Ιερού Ναού της Αναστάσεως του Λαζάρου, η οποία απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, εκφράστηκε με προηγούμενη ανακοίνωσή του υπερασπιζόμενος τη θεσμοθετημένη με τον νόμο 4030/2011 αρμοδιότητά αυτού του Συμβουλίου.

Ο ρόλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής είναι να γνωμοδοτεί επί των Αρχιτεκτονικών Μελετών σε διάφορες περιπτώσεις, μεταξύ αυτών και της μελέτης στεγανοποίησης του Ιερού Ναού. Ο τρόπος που εκφράστηκε στα μέσα ενημέρωσης ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας δεν ήταν διαμαρτυρία κάποιων «ακτιβιστών» αλλά υπόμνηση των προβλεπόμενων από τον νόμο σε τέτοιες περιπτώσεις διαδικασιών, που αφορούν κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει δικαίωμα να αιτηθεί άδεια δόμησης.

Η έννοια «διοικητικό μέτρο» δεν βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την έννοια «αρχιτεκτονική παραγωγή» γιατί αυτή η παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου απαιτεί Άδεια Δόμησης που είναι διοικητική διαδικασία. Επιβάλλεται οι φορείς και ιδιαίτερα οι αιρετοί, να συμμορφώνονται και να υπερασπίζονται τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το παράδειγμα στους απλούς πολίτες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass