ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αθώοι Γερακούδη, Τσέλιγκας και έξι υπάλληλοι

* Κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος και άμεση συνέργεια σε αυτήν

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2017 16:32

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η πρώην γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη, ο γενικός δ/ντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων που ασκεί καθήκοντα γενικού γραμματέα, κ. Ηλίας Τσέλιγκας και άλλοι έξι υπάλληλοι που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, η πρώτη και άμεση συνέργεια σε αυτήν, οι υπόλοιποι.

Η υπόθεση σχετίζεται με τοποθετήσεις υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε θέσεις ευθύνης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο κατέπεσε, η κ. Γερακούδη «όρισε ως προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικού τον κ. Κων/νο Παππά ο οποίος δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα». Επίσης κατηγορούνταν πως «τοποθέτησε ως προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων τον κ. Τσέλιγκα ο οποίος δεν πληρούσε συγκεκριμένη διάταξη» κάτι που επίσης δεν αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Ανάλογες ήταν και οι κατηγορίες που αφορούσαν στην κ. Γερακούδη σχετικά με τοποθετήσεις υπαλλήλων όπως ότι «όρισε προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικού της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας», «τοποθέτησε αναπληρώτρια προϊσταμένη στο τμήμα κρατικών αυτοκινήτων της διεύθυνσης οικονομικού», «μετακίνησε από τη θέση της προϊσταμένης στο τμήμα Διοικητικού Λογιστικού του δασαρχείου Χαλκίδας», «τοποθέτησε ως προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής», «μετακίνησε από τη θέση της προϊσταμένης του δασαρχείου Χαλκίδας ως προϊσταμένη στη διεύθυνση δασών Ν. Εύβοιας». Όλα τα παραπάνω είτε αφορούσαν σε πρόσωπα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν «είχαν τα τυπικά προσόντα» ή γινόταν «κατά παράβαση κάποιας διάταξης». Τίποτα από τα παραπάνω ωστόσο δεν αποδείχθηκε καθώς κατέπεσαν όλες οι κατηγορίες.

Ο κ. Τσέλιγκας κατηγορούνταν πως ασκούσε χρέη γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης από τον Φεβρουάριο του 2015 “έχοντας καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση παράνομα γιατί είχε προηγηθεί παράνομη τοποθέτησή του με απόφαση της αποχωρήσασας κ. Γερακούδη» αλλά και για το ότι «ενώ γνώριζε την ύπαρξη πληθώρας παράνομων τοποθετήσεων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων τμημάτων, διευθύνσεων, και γενικών διευθύνσεων... παρέλειψε να προβεί στην ανάκληση των παράνομων πράξεων». Τίποτα από τα παραπάνω ωστόσο δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία.

Οι υπόλοιποι υπάλληλοι κατηγορούταν πως «παρείχαν άμεση συνδρομή» και πως «αποδέχθηκαν τις τοποθετήσεις τους ενώ γνώριζαν πως ήταν παράνομες».

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή της χθες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας αναφέρει μεταξύ άλλων πως «έληξε οριστικά μια υπόθεση που τόσο ταλάνισε τις Υπηρεσίες, όσο και τους κατηγορούμενους υπαλλήλους για 2,5 χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass