ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ

Εκκενώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μονοκατοικία σε κατάληψη

* Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες αντιεξουσιαστές

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2017 15:00

Με επέμβαση της αστυνομίας, έληξε χθες το πρωί η κατάληψη που είχαν κάνει αντιεξουσιαστές σε εγκαταλειμμένο σπίτι επί της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα.

Μετά από μήνυση κληρονόμου και παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικοί νωρίς χθες το πρωί εκκένωσαν το σπίτι συλλαμβάνοντας δύο μέλη της «κατάληψης Barricada». Αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους δύο συλληφθέντες που αφέθηκαν το μεσημέρι ελεύθεροι μετά την ανάκληση της μήνυσης.

Το παλιό διώροφο σπίτι ήταν εγκαταλειμμένο τα τελευταία χρόνια και παρέμενε ακατοίκητο μετά τον θάνατο της ιδιοκτήτριας. Πριν μερικές ημέρες, στις 14 Μαϊου, αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το σπίτι και όπως σημείωναν στην ανακοίνωση της «Κατάληψη στέγης Barricada» περιγράφοντας οικονομικές και πολιτικές συνθήκες «σε μια τέτοια πραγματικότητα εμείς δεν επιλέγουμε να σωπάσουμε αλλά να δράσουμε! Καλύπτουμε τις ανάγκες μας αλλά κυρίως κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτά που προτάσσουμε: Να μπούμε στα άδεια σπίτια, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας γιατί καμία και κανένας δεν είναι μόνη/ος.

Προερχόμαστε από τα κάτω, μέλη του ευρύτερου αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε καταπιεσμένο, μαθαίνουμε να ζούμε συλλογικά μέσω της αυτοοργάνωσης, επιλέγουμε τη συνδιαμόρφωση ως συλλογικό μέσο λήψης αποφάσεων με αντιιεραρχικό χαρακτήρα, παλεύουμε μαζί για ό,τι μας ανήκει γιατί όλα μας ανήκουν και όλα είναι κλεμμένα.

Επιλέγουμε μια γειτονιά σαν κι αυτή γιατί θεωρούμε ότι μόνο έτσι μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά, να αλληλεπιδράσουμε όλοι μαζί συλλογικοποιώντας τις ανάγκες και τα προβλήματά μας, δημιουργώντας συνελεύσεις γειτονιάς, χτίζοντας έτσι εστίες αντίστασης ενάντια σε ό,τι μας καταπιέζει» κατέληγε η ανακοίνωση.

Κληρονόμος του παλιού σπιτιού κατέθεσε προ ημερών μήνυση σε βάρος των καταληψιών και χθες, λίγο πριν τις 7 το πρωί, ισχυρή αστυνομική δύναμη απέκλεισε την περιοχή, συλλαμβάνοντας δύο καταληψίες που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», χωρίς να υπάρξει ένταση.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού ενώ κληρονόμος κλείδωσε το σπίτι που για ώρες στη συνέχεια φυλασσόταν από αστυνομικούς.

 Αντιεξουσιαστές προχώρησαν στη συνέχεια σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας ενώ οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κληρονόμος ανακάλεσε τη μήνυση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass