ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Όχι» της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην πρόταση Σκουρλέτη

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2017 15:00

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έως την ερχόμενη Πέμπτη, όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισε χθες το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τη νομοθετική ρύθμιση του Π. Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.

Στο πλαίσιο αυτό οι συμβασιούχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, μετά την αποχή του Σαββατοκύριακου, από χθες το βράδυ συνέχισαν τις κινητοποιήσεις με καταλήψεις σε αμαξοστάσια δήμων του νομού Λάρισας. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας έχει προκηρύξει για σήμερα 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Σήμερα επίσης, στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος διοργανώνει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Λάρισας.

Να σημειωθεί πως για την ερχόμενη Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η κατάθεση πρότασης που θα προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών, που απέρριψαν οι συνδικαλιστές, προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους 6.100 συμβασιούχους - παρατασιούχους για όσους μήνες απαιτηθεί, μέχρι να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αιτηθούν πρόσθετες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους στον συγκεκριμένο τομέα.

Την ίδια στιγμή διογκώνεται το πρόβλημα των σκουπιδιών καθώς η κινητοποίηση των συμβασιούχων, εδώ και μια εβδομάδα πλέον, έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

ΚΕΔΕ

«Περιμένουμε αύριο από την κυβέρνηση να δώσει μια λύση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ταυτόχρονα θα συμβάλει προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις πόλεις μας», αναφέρει σε χθεσινή δήλωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι «με τον ερασιτεχνικό τρόπο που χειρίζονται το θέμα συμβάλλουν, ηθελημένα ή μη, στην είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους δήμους».

Ο κ. Πατούλης, αφού υποστηρίζει ότι για τα προβλήματα που έχουν προκύψει «δεν ευθύνονται ούτε οι δήμαρχοι ούτε οι εργαζόμενοι στους δήμους», αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στη σημερινή, έκτακτη συνεδρίασή του, θα αποφασίσει «υπεύθυνα για τη στάση που θα κρατήσουν οι δήμοι».

ΠΟΕ ΚΑΤΑ ΠΟΠ ΟΤΑ

Στο μεταξύ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους δήμους (ΠΟΠ - ΟΤΑ) αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεών της, καθώς έκρινε ότι με τη ρύθμιση του κ. Σκουρλέτη διασφαλίζεται η συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων.

Η απόφαση της ΠΟΠ ΟΤΑ προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ ΟΤΑ) που σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως "για μια ακόμα φορά η Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. επιβεβαιώνει τον εργοδοτικό-κυβερνητικό και κυρίως διασπαστικό της ρόλο, ανακοινώνοντας σε διάφορα Μ.Μ.Ε. ότι έληξαν οι κινητοποιήσεις για τους συναδέλφους συμβασιούχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεχίζει τον αγώνα της, όπως είχε αποφασίσει πριν τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη με αποκλεισμό των Δημοτικών γκαράζ, Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και Συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Η Π.Ο.Π. - Ο.Τ.Α., μια Ομοσπονδία των 300 μελών, που δεν είχε καμιά συμμετοχή στην αγωνιστική δράση όλη αυτή την περίοδο, δεν δικαιούται να ομιλεί για τους αγώνες των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολύ περισσότερο είναι καταδικαστέα η προβοκατόρικη ανακοίνωση που εξέδωσε με στόχο να δημιουργήσει σύγχυση και αποπροσανατολισμό.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεχίζει ενωτικά και δυναμικά τις κινητοποιήσεις της, μέχρι την τελική δικαίωση στο θέμα των συμβασιούχων και απομονώνει τους συστηματικούς απεργοσπάστες".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass