ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εορτάζουν οι Αγιοι Απόστολοι

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2017 15:37

Από την "Αγία Ταβιθά" της ενορίας Πέτρου και Παύλου, με αφορμή την εορτή των Αγίων Αποστόλων, σημειώνεται ότι:"Τους δύο πρωτοκορυφαίους Αποστόλους γιορτάζει και πανηγυρίζει η αγία μας εκκλησία την 29η Ιουνίου και προς αυτούς στρέφουμε το βλέμμα μας και τη σκέψη μας, αφού αυτοί οι δύο απετέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο, επάνω στον οποίο εδραιώθηκε το οικοδόμημα η Εκκλησία του Χριστού.


Αν σκεφθεί κανείς την άρνηση του Αποστόλου Πέτρου, ο οποίος μετανόησε και με τη συμπεριφορά του αυτή απεκαταστάθηκε και πάλι στο αποστολικό αξίωμα και η ανάδειξη του Παύλου, σαν πρώην διώκτης της Εκκλησίας του Χριστού, σε μέγα Απόστολο και μάρτυρα για την πίστη στον Χριστό είναι εκείνοι που μας παρηγορούν όλους μας και μας χαρίζουν την ελπίδα πως αν κάποτε βρεθήκαμε σε μια κατάσταση αδυναμίας και αρνηθήκαμε τον Χριστό, έρχονται οι δύο Απόστολοι οι οποίοι μας ενθαρρύνουν, και μας παρηγορούν πως η ανεξιχνίαστη αγάπη του Θεού Πατέρα είναι εκείνη η οποία μας περιμένει την ημέρα της επιστροφής.
Αν κανείς ξεφυλλίσει το βιβλίον των Πράξεων μπορεί εκεί να θαυμάσει πώς αυτοί οι απλοϊκοί άνθρωποι εμφορούμενοι από ένθερμον ζήλον, για την αγάπη του Χριστού να βρεθούν στα πέρατα της οικουμένης να κηρύξουν τον Χριστόν, να εδραιώσουν την πίστιν στην Εκκλησίαν του και να δεχθούν τέλος τον μαρτυρικόν θάνατον.
Τα τροπάρια της εορτής των Αγίων τόσον στην Ακολουθία του Εσπερινού όσο και στην κυριώνυμον ημέραν κατά τη Θεία Λειτουργίαν, μας ανεβάζουν πνευματικά σε ύλη επουράνια και δημιουργούν μέσα μας ξεχωριστόν θαυμαστόν πώς αυτοί οι Άγιοι καταξιώθηκαν αυτής της μεγάλης τιμής και της θεϊκής δόξας από τον Κύριο.
Δικαίως η Εκκλησία μας τιμά με τον πιο λαμπρό τρόπο και πανηγυρίζει την μνήμη των, έτσι ακριβώς όπως εικονίζονται στην εικονογραφία, ενωμένοι και στο μέσον φέρουν την εκκλησία του Χριστού, έτσι ακριβώς ήταν και ο στόχος της δικής των αποστολής, να μεταφέρουν το φως του Ευαγγείου του Χριστού στα πέρατα του κόσμου.
Η ενορία μας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου σεμνύνεται και αισθάνεται ιδιαιτέρα ευγνωμοσύνη εις τον Θεόν που έχει αυτούς τους δύο πρωτοκορυφαίους Αποστόλους βοηθούς αλλά και ακοίμητους πρεσβευτάς στον θρόνον του Θεού.
Ιδιαίτερα δε στον φετεινό τριήμερο εορτασμό θα έχουμε μια ξεχωριστή ευλογία, όπου με τις ευχές και ενέργειες του Σεπτού μας ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, αλλά και την ευγενή συγκατάθεση του σεβ. Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, να έχουμε κοντά μας και μαζί μας τη χαριτόβρυτο σιαγόνα του Αποστόλου Παύλου, ευλαβικό απόκτημα από την εποχή των Παλαιολόγων του Μυστρά την Ιερά και Σεβασμία Μονή των Ταξιαρχών Αιγιαλείξ.
Μακάρι ο φετεινός εορτασμός να αποτελέσει για όλους μας και τον καθένα χωριστά το ξεκίνημα μιας καινούριας ζωής βασιζόμενη στη διδασκαλία και το ελπιδοφόρο μήνυμα που έφεραν στον κόσμο οι δύο πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass