ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ξέγνοιαστοι στο κύμα στην καρδιά του καλοκαιριού

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2017 22:10

Προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, στην καρδιά του Καλοκαιριού και μετά από δύο καύσωνες που προηγήθηκαν, με τον πρώτο να αγγίζει η θερμοκρασία στη Λάρισα τους 44-45 βαθμούς Κελσίου, χθες η θερμοκρασία ήταν υποφερτή στη θεσσαλική πρωτεύουσα με 37- 38 βαθμούς Κελσίου και σίγουρα πολύ πιο ευχάριστη και πιο δροσερή η ατμόσφαιρα στα παράλια του νομού Λάρισας και της Πιερίας.

Χιλιάδες Λαρισαίοι και κάτοικοι του νομού γενικότερα προτίμησαν τις βουτιές στη θάλασσα ή τα παγωμένα καφεδάκια, αναψυκτικά, μπίρες, αλλά και τσιπουράκι κάτω από την ομπρέλα, στην ξαπλώστρα με το κύμα να αγγίζει την άκρη του σώματος για περισσότερη δροσιά..

Οι θερμοκρασίες μπορεί χθες να μην χτύπησαν «40άρια» στον κάμπο και τη θεσσαλική πρωτεύουσα και οι συμπολίτες, παρά την οικονομική κρίση βρήκαν τρόπο να περάσουν με αξιοπρέπεια, ίσως λίγο πιο οικονομικά και λιτά, αλλά χωρίς να ξεφεύγουν από τις συνήθειες και τις παραδόσεις.

Χθες Κυριακή στη Λάρισα οι καφετέριες, τα τσιπουράδικα και άλλα καταστήματα εστίασης ήταν τα περισσότερα ανοιχτά με τους λιγοστούς επίσης Λαρισαίους να απολαμβάνουν τον καφέ, το αναψυκτικό ή το τσιπουράκι τους …όπου βρουν.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Το αδιαχώρητο και το Σαββατοκύριακο στον Πλαταμώνα με τους χιλιάδες επισκέπτες να αξιοποιούν το νέο αυτοκινητόδρομο και τις σήραγγες των Τεμπών. «Βούλιαξαν» και τα παράλια του νομού Λάρισας νομού όπως η Βελίκα, Σωτηρίτσα ο Αγιόκαμπος και η Κουτσουπιά - Παλιουργιά.

Χιλιάδες είναι οι Λαρισαίοι που διαθέτουν εξοχικά στα Μεσάγγαλα, Καστρί – Λουτρό, Κουλούρα, Αλεξανδρινή, Στόμιο και Κόκκινο Νερό. Περιοχές ιδιαίτερα αγαπητές και σε ξένους τουρίστες, κυρίως από τα Βαλκάνια.

‘Όλα αυτά το Σαββατοκύριακο. Σήμερα Δευτέρα, πολλοί συνεχίζουν τις διακοπές τους αλλά επιστρέφουν και πάλι στη σκληρή καθημερινότητα.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν κατά την επιστροφή των λουομένων από τα παράλια και αυτό το σαββατοκύριακο. Σύνηθες φαινόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε πια στην καρδιά του θέρους. Όσοι πρόλαβαν και επέστρεψαν νωρίς το απόγευμα δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, ενώ όσοι ξεκίνησαν αργά είχαν τις γνωστές καθυστερήσεις.

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Λάρισας μποτιλιάρισμα υπήρξε στην έξοδο του Ευαγγελισμού, όπως επίσης και στην πρώτη έξοδο για Λάρισα έως τον νέο κόμβο της Νέας Σμύρνης.

Στον δρόμο Αγιοκάμπου - Λάρισας επικράτησε η εικόνα που υπάρχει κάθε σαββατοκύριακο του καλοκαιριού. Ο μεγάλος αριθμός των οχημάτων δημιούργησε καθυστερήσεις, όμως η ροή ήταν συνεχής και δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Του Κώστα Τσόλα

Φωτ.: Λ. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass