ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

Στη Λάρισα η κόντρα Πανεπιστημίου – καταληψιών

«Αστυνομοκρατούμενο» από σήμερα το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην οδό Θεοφράστου

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2017 22:35

Κοινό κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Πέμπτη έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη συνοικία Αβέρωφ, απηύθυναν χθες μέλη της «Κατάληψης Τερμίτα» του Βόλου και της «Κατάληψης Ντουγρού» της Λάρισας.


Αφορμή αποτελεί η αντίθεση μελών συλλογικοτήτων στην απόφαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να κατεδαφίσει κτίρια του Πανεπιστημίου στον Βόλο, στα οποία εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον αναπτύσσουν δράσεις μέλη της «Κατάληψης Τερμίτα», προκειμένου να αναγερθούν νέα κτίρια που θα στεγάσουν Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής.
Μέλη της «Κατάληψης Τερμίτα» με συγκέντρωσή τους στον Βόλο, τις προηγούμενες ημέρες, είχαν διακόψει τον σχετικό διαγωνισμό εισβάλλοντας στην αίθουσα όπου αυτός εξελισσόταν ενώ στο ίδιο πλαίσιο, συγκεντρώνονται αύριο στη Λάρισα προκειμένου να ματαιωθεί η εξέταση των προσφορών από Επιτροπή, καταθέτοντας όπως σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα «έναν φάκελο που δεν έχει κατατεθεί ακόμη. Ολοκληρωμένη πρόταση ακύρωσης του διαγωνισμού για την κατεδάφιση της Κατάληψης Τερμίτα».
Η συνεδρίαση εκτιμάται πως επιλέχθηκε να γίνει στη Λάρισα προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες αντιδράσεις και να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά μέλη των δύο καταλήψεων, καλούν σε συγκέντρωση, στις 10 το πρωί αύριο Πέμπτη, στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη συνοικία Αβέρωφ, στην οδό Θεοφράστου.
Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα των διοργανωτών «υπερασπιζόμαστε τις κοινότητές μας, τα σχέδιά σας θα μείνουν στα χαρτιά. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις». «Οι καταλήψεις είναι χώροι αντίστασης και ελευθερίας , ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον εκφασισμό της καθημερινής ζωής.
Όταν η κυριαρχία επιτίθεται, με το να μένεις απαθής, έχεις ήδη πάρει θέση. Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις- τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο» κατέληγε άλλη ανακοίνωσή τους με αφορμή τις αντιδράσεις που προηγήθηκαν στον Βόλο.
ΚΤΙΡΙΟ
Να διευκρινισθεί πως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέλει να κατεδαφίσει τα παλαιά κτίρια – μεταξύ των οποίων και αυτό όπου στεγάζεται η «Κατάληψη Τερμίτα» - για να αναγείρει νέα κτίρια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας όπου θα στεγασθούν δύο Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής. Τα παλαιά κτίρια βρίσκονται σε ιδιόκτητη έκταση (19 στρεμμάτων) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 55 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί τέλος ότι – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην οδό Θεοφράστου, από σήμερα το πρωί θα φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου αύριο – Πέμπτη να συνεδριάσει η Επιτροπή και να εξετάσει τις προσφορές των εταιριών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass