ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Χαρτογράφηση και ρυμοτόμηση καίνε την Πλατιά Άμμο

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2017 15:36

Γενική συνέλευση και εκλογές πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Αυγούστου στον Εξωραϊστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο του Νέου Οικισμού της Πλατιάς Άμμου Καρίτσας του Δήμου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Δήμκος, ανέλυσε τα θέματα του οικισμού, τη διετία που πέρασε, κυρίως όμως αναφέρθηκε στο καυτό θέμα της χαρτογράφησης και ρυμοτόμησης του οικισμού της Πλατιάς Άμμου. Γι’ αυτό, τόσο ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. όσο και οι άλλοι ομιλητές κάνουν έκκληση στους κατοίκους της Καρίτσας και των άλλων ιδιοκτητών που έχουν οικόπεδα ή σπίτια, τα οποία βρίσκονται εντός του οικισμού, να συμμετάσχουν στις διαδικασίες χαρτογράφησης και ρυμοτόμησης του οικισμού. Γι’ αυτό πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα, με τα μέλη της Διοίκησης και στα τηλέφωνα 6950-486758 (Θανάσης Δήμκος), 6944-268122 (Χρήστος Τσιαμπαλής – Νομικός Σύμβουλος), 6947-115019 (Νίκος Μπασδραβάλας), 6932-610656 (Θανάσης Μητσιούλης).

Στη συνέχεια ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην ίδρυση του Συλλόγου του 1993 και στα επιτεύγματα στα 24 χρόνια λειτουργίας του, τα κυριότερα των οποίων είναι τα εξής:

Κατασκευάσθηκε ο περιφερειακός δρόμος από την παράκαμψη Στομίου έως το Κόκκινο Νερό. Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος που συνδέει τον περιφερειακό δρόμο μέχρι την Πλατιά Άμμο. Ο οικισμός διαθέτει άρτια δίκτυα νερού, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κάδους απορριμμάτων.

Αναδείχθηκαν τα μοναστηριακά μνημεία που βρίσκονται στην Πλατιά Άμμο και είναι τα μοναδικά στην Ελλάδα. Στον ίδιο χώρο δημιουργήθηκε πλατεία, τοποθετήθηκαν παγκάκια, τραπεζαρία, κτίσθηκε πέτρινη βρύση και τοποθετήθηκαν λάμπες φωτισμού. Το πιο ουσιώδες όμως επίτευγμα, ήταν η αναγνώριση του οικισμού της Πλατιάς Άμμου επίσημα από το κράτος το 2014.

Τέλος τυπώθηκε τουριστικός χάρτης που απεικονίζει τον κατάφυτο Κίσσαβο, την πανέμορφη Καρίτσα και τις έξι χρυσαφένιες παραλίες της Καρίτσας.

Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος ευχαρίστησε έναν-έναν όλους όσοι συνετέλεσαν για την επίτευξη αυτών των στόχων, από το 1993 μέχρι το 2017.

Τέλος, ο πρόεδρος Θανάσης Δήμκος, ανακοίνωσε στα μέλη πως ο Σύλλογος προτείνει να ανεγερθεί Ιερός Ναός στην πλατεία των βυζαντινών μνημείων.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να μαζευτούν υπογραφές από τους κατοίκους του οικισμού. Ήδη άρχισαν να υπογράφουν αρκετοί πιστοί. Όσοι θέλουν να υπογράψουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, να απευθυνθούν στον ταμία του Συλλόγου Νίκο Μπασδραβάλα και στα τηλέφωνα 6947-115019 και στο 6980-486758 στον Θανάση Δήμκο. Ο νομικός σύμβουλος – δικηγόρος Χρήστος Τσιαμπαλής, ανέπτυξε το επίκαιρο θέμα με τους δασικούς χάρτες, ο αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Γιώργος Γιάνναρος, ανέλυσε το θέμα σχετικά με τη χαρτογράφηση της περιοχής και την τουριστική ανάπτυξη και απάντησε σε ερωτήσεις μελών.

Τέλος, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε μέλη εθελοντές για την προσφορά τους στον Σύλλογο.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, που συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων στην Πλατιά Άμμο.

Τις πλακέτες απένειμαν η πρώην βουλευτής της Καρίτσας κα Βάσω Αλεξανδρίδου, ο αντιδήμαρχος Αγιάς Γιώργος Γιάνναρος, ο νομικός σύμβουλος Χρήστος Τσιαμπαλής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Δήμκος. Τιμήθηκαν οι: Σταυρούλα Σδρόλια, προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Λάρισας, Χρήστος Τσιαμπαλής, νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, Παναγιώτης Δήμκος, Κώστας Νάρης, Βάιος Γάτσιος, Γιάννης Μπελιάς και Πέτρος Σολωμίδης.

Για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν: Βάιος Γάτσιος, Γκανέτσας Κωνσταντίνος, Γκουντής Κώστας, Θανάσης Δήμκος, Θανάσης Μητσιούλης

Νίκος Μπασδραβάλας, Χρήστος Τσιαμπαλής.

Αναπληρωματικά μέλη: Γιάννης Αρβανιτάκης και Εμμανουήλ Δήμκος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass