Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ξενοδοχεία μόνο για ...ενήλικες!

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2017 22:37

Της Νατάσας Πολυγένη

Μόδα ή μια ακραία τάση; Ο λόγος για τα ξενοδοχεία ενηλίκων που παρότι είναι «καινούριο φρούτο» για τα ελληνικά δεδομένα, ωστόσο πολλοί τα επέλεξαν φέτος.

Ο αριθμός των ξενοδοχείων adults only (μόνο για ενήλικες) δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, όμως η εμφάνισή τους δίχασε ήδη την ελληνική κοινωνία. Κάποιοι λένε ότι είναι κάτι που έλειπε από τα τουριστικά πακέτα, κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για ρατσιστικά φαινόμενα, για περιθωριοποίηση συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας ενώ προσφάτως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά από την ανάρτηση ηθοποιού που διατηρεί ξενοδοχείο στην Εύβοια και τα έβαλε με όλους εκείνους που δεν δέχονται παιδιά στα ξενοδοχεία τους, αλλά και με εκείνους που δεν επιθυμούν να τα έχουν τριγύρω τους.
Στο εξωτερικό η λειτουργία αυτών των ξενοδοχείων δεν είναι κάτι αξιοπερίεργο. Δημιουργήθηκαν προκειμένου να ικανοποιήσουν την ανάγκη πολλών νέων ενήλικων ανθρώπων ηλικίας άνω των 18 ετών, που ήθελαν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς παρουσία μικρών παιδιών.
Στην Ελλάδα, μπορεί ο θεσμός της οικογένειας να κρατεί καλά όμως τα τελευταία χρόνια η τάση των ξενοδοχείων adults only δείχνει να αποτελεί ιδανική επιλογή για εργένηδες, ζευγάρια, νιόπαντρους ή ακόμη και οικογενειάρχες που θέλουν να αποδράσουν για ημέρες μόνοι τους.
Η νεαρή Λαρισαία Δώρα Χ. πριν λίγους μήνες παντρεύτηκε και μετακόμισε με τον σύζυγο της στη Ζυρίχη. Ψάχνοντας μέσω διαδικτύου να κλείσουν ξενοδοχείο στην Πάρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, έπεσαν πάνω σε adults only και αποφάσισαν παρότι δεν ήταν στις προθέσεις τους κάτι τέτοιο, να το δοκιμάσουν. Η Δώρα περιγράφει στην «Ε» τη δική της εμπειρία και καταθέτει την άποψή της για τη λειτουργία αυτού του είδους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. «Όταν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε ξενοδοχείο για διακοπές δεν είχαμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας. Θέλαμε να είναι προσεγμένο και να μπορέσουμε απλώς να απολαύσουμε τις διακοπές μας. Όταν το βρήκαμε σκεφτήκαμε ότι αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσουμε και δεν μετανιώσαμε στιγμή. Οι παροχές εκπληκτικές όπως και το περιβάλλον. Εξάλλου, η φιλοσοφία του είναι να προσφέρει στους πελάτες του στιγμές χαλάρωσης και ιδιωτικότητας. Όταν τριγύρω υπάρχουν παιδιά αυτό δεν μπορεί να υπάρξει. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δέχονται παιδιά άνω των 16 ετών, δηλαδή εφήβους που μπορούν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον» σημειώνει αρχικά.
Στο ερώτημα αν θεωρεί σωστό να αποκλείεται μια συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα σημειώνει: «Δεν βρίσκω κάτι κακό. Υπάρχουν χώροι για όλους. Οικογενειακά ξενοδοχεία θα βρει κανείς εκατοντάδες, για ενήλικες στην Ελλάδα κυρίως σε νησιά δεν φτάνουν ούτε τα 20. Γιατί να μην μπορεί να έχει επιλογή και εκείνος που επιθυμεί ησυχία ή για τους δικούς του λόγους δεν επιθυμεί στις διακοπές του να περιτριγυρίζεται από παιδιά; Εγώ πάντως θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα και σε γονείς. Εάν έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους και να χαλαρώσουν έστω και για ένα τριήμερο».
Βέβαια υπάρχει και άλλη άποψη. Λαρισαία μαμά, η Ιωάννα, περιέγραφε στην παρέα της ότι πήγε σε ξενοδοχείο στην Πιερία για καφέ και «έφαγε πόρτα» γιατί είχε παιδιά.
«Το θεωρώ άκρως ρατσιστικό να απαγορεύουν την είσοδο ή τη διαμονή παιδιών κάποια ξενοδοχεία. Τι θα ακολουθήσει μετά; Απαγόρευση εισόδου σε ηλικιωμένους, σε χοντρούς ή σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Η εξαίρεση οποιασδήποτε ομάδας, ακόμα και των κατοικίδιων ζώων, με θυμώνει απλά».
Οι απόψεις διίστανται…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass