ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Πικετοφορία ενάντια σε πολέμους, φασισμό

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2017 17:10

Πικετοφορία διαμαρτυρίας, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, «ημέρα πάλης των συνδικάτων ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ενάντια στον φασισμό, τον εθνικισμό και τον σωβινισμό».

Η συγκέντρωση θα γίνει την στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Εργατικού Κέντρου Λάρισας καθώς «η 1η Σεπτέμβρη, έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα πάλης των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον φασισμό, γιατί αυτή την ημέρα το 1939, η Ναζιστική Γερμανία, ξεκίνησε επίσημα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος στοίχισε πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες και τεράστιες καταστροφές.

Η πάλη των εργαζομένων, 78 χρόνια, μετά ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ενάντια στην συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, ενάντια στις δαπάνες για τους νατοϊκούς εξοπλισμούς, ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό, συνδυασμένα με την πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, είναι ανάγκη να δυναμώσει, γιατί μεγαλώνουν οι πολεμικοί κίνδυνοι και η ταξική εκμετάλλευση. Οι εστίες των πολεμικών συγκρούσεων εκτείνονται από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις (ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσία) και συμμετέχουν δραστήρια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και άλλων χωρών της Βαλκανικής, της Μ. Ανατολής και της Μεσογείου, για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, των αγορών, σε όφελος των μονοπωλίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, δεν είναι καθόλου αθώες, ούτε παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας, αλλά συμμετέχουν στα γεμάτα μέσα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και αυτοτελώς, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους. Στηρίζουν τους εμπόρους όπλων, τους πετρελαιάδες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές. Από κοινού ελληνικά και τουρκικά πλοία και αεροπλάνα, ελληνικές και τουρκικές στρατιωτικές αποστολές συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλη τη γη, την ώρα που η τούρκικη επιθετικότητα και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις οξύνονται».

«Η ολομέτωπη επίθεση που καταδικάζει την εργατική τάξη στη χώρα μας και στις άλλες χώρες στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, αποτελεί τη μια όψη του νομίσματος της ταξικής πολιτικής.

Μπροστά στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας, ορθώνουμε τείχος προστασίας της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας μας και όλων των εργατών και των λαών της περιοχής μας, σε κοινή δράση και αλληλεγγύη μεταξύ μας και με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις στην πρώτη γραμμή».

Το ΕΚΛ καλεί σε αγώνα, μεταξύ άλλων, για «να σταματήσουν όλοι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών. Όχι στις πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ και για δράση έξω από τα σύνορα, διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας. Αγώνας ενάντια στον φασισμό, τον εθνικισμό, τον σωβινισμό, τον ρατσισμό και τους φορείς τους, απομονώνουμε παντού την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass