ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Υποδέχτηκαν τη φλόγα, έδωσαν αίμα

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 22:26

Τη φλόγα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Ελπίδας και της Ζωής, τη φλόγα της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας υποδέχτηκε προχθές Κυριακή ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» με εθελοντές λαμπαδηδρόμους παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων, μελών, φίλων και τους μαθητές των σχολείων του Αμπελώνα.

Τη φλόγα οδήγησαν στο προαύλιο του Περιφερειακού Ιατρείου, όπου στις 11.30 το πρωί οργανώθηκε μια μικρή, λιτή αλλά μεστή περιεχομένου και μηνυμάτων εκδήλωση για την υποδοχή της φλόγας και το άναμμα του βωμού.

Ιδιαίτερα αισθητή ήταν φέτος η συμμετοχή μιας 15μελούς αντιπροσωπείας παιδιών και συνοδών του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων «Αριστεύς», τα οποία διέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας και απέδειξαν στην πράξη ότι όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην επιτυχία ενός υψηλού στόχου.

Στις δράσεις αυτές του Συλλόγου Αιμοδοτών Αμπελώνα πήραν μέρος πάνω από 150 άτομα δείχνοντας έτσι ότι αναγνωρίζουν και τιμούν το έργο και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και θέλουν να βοηθήσουν, ώστε ο σύλλογος αυτός να συνεχίσει να υπάρχει, να λειτουργεί σωστά και να προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

Μετά το άναμμα του Βωμού ο πρόεδρος της «Ελπίδας» κ. Απ. Παπαϊωάννου και η γιατρός της αιμοδοσίας κ. Μαίρη Βασιλούδη είπαν λίγα λόγια για τους σκοπούς της Λαμπαδηδρομίας και προέτρεψαν τα παιδιά, όταν μεγαλώσουν, αλλά και τους μεγάλους, που δεν είναι ακόμη, να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες, ώστε να υπάρχει συνέχεια και προοπτική στο εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα του Αμπελώνα.

Ήταν δύο δράσεις που άρεσαν σε όλους όσοι συμμετείχαν, καθώς και σε εκείνους που από τα σπίτια και τα καταστήματα τις παρακολούθησαν, οι οποίες άνοιξαν μια χαραμάδα αισιοδοξίας και ελπίδας και απόδειξαν για άλλη μια φορά ότι μέσα στην κατήφεια της οικονομικής κρίσης και το γενικότερο κλίμα της απελπισίας που μας διακατέχει όλους, κάτι καλό γίνεται στον Αμπελώνα από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Ελπίδα».

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Επίσης προχθές Κυριακή ο σύλλογος πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, την 77η Εθελοντική Αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα και της περιοχής για το φθινόπωρο 2017 στο Αγροτικό Ιατρείο Αμπελώνα. Στην αιμοδοσία της περασμένης Κυριακής προσήλθαν περίπου 70 άτομα, αριθμός πολύ ικανοποιητικός για τους διοργανωτές.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass