ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ»

Αγοραστός: «Εμείς θέλουμε και είμαστε έτοιμοι για έργα»

*Τι είπαν οι δήμαρχοι Τεμπών, Αγιάς και Ελασσόνας

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2017 22:20

Πολλές ήταν οι τοποθετήσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων που ακολούθησαν τις ομιλίες των τριών υπουργών (Κουντουρά, Φάμελλου και Σπίρτζη) κατά τη διάρκεια της συνεδρίας που αφορούσε στις υποδομές, το περιβάλλον, τον τουρισμό αλλά και στη διαχείριση των υδατικών πόρων. Πρώτος τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ακολούθησαν δήμαρχοι και εν τέλει μίλησαν και εκπρόσωποι φορέων απ’ όλη τη Θεσσαλία.

Ο κ. Αγοραστός μεταξύ άλλων έκανε μια αναφορά στα έργα που παρέλαβαν ως ημιτελή και παρά τις δυσκολίες κατάφεραν να τα ολοκληρώσουν. Μίλησε για τον σιδηρόδρομο και πολλούς δρόμους σε όλη τη Θεσσαλία.

Για τον Λάρισας – Κοζάνης είπε χαρακτηριστικά πως «ακόμα μελετάται ο δρόμος από το 2009», για το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων «γίνεται μελέτη διαχρονικά όμως όλοι έρχονται και λένε γιατί περιφερειάρχη δεν φτιάχνεις τον δρόμο».

Για την ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου «μεγάλη ιστορία με κόκκινα γράμματα γραμμένη. Ο καθένας όταν θέλει να πιέσει σηκώνει την παντιέρα της κοινωνικής ευαισθησίας και πολεμάει Δήμο, Περιφέρεια. Να πάρουμε απόφαση τι θα γίνει. Εμείς όμως συντηρούμε το δρόμο» και κατέληξε λέγοντα πως οι υπηρεσίες και το υπουργείο πρέπει να συνεργαστούν.

Αναφέρθηκε στον Αχελώο ενώ στο θέμα του νερού είπε: «Η Θεσσαλία θέλει επιπλέον έργα. Θα στερέψει ο Πηνειός. Θέλει επιπλέον νερό. Δεν μπορεί με αυτό το νερό. Χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή».

… «Εμείς είμαστε έτοιμοι και θέλουμε έργα. Πείτε μας ποια θα γίνουν, πότε θα ξεκινήσουν και πηγή χρηματοδότησης. Θέλουμε και τις δεσμεύσεις».

Μίλησε για τον Ε65 αναφέροντας ως κρισιμότερο σημείο το τμήμα Τρικάλων - Καλαμπάκας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λάρισας κ. Απόστολος Καλογιάννης είπε πως ο Δήμος Λάρισας μπορεί να είναι ένας πιλοτικός δήμος στο θέμα της ανταπόδοσης όσον αφορά στην ανακύκλωση, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των εμπορικών δρομολογίων τρένων και την αύξηση αυτών στο μέλλον τόνισε πως «η πόλη δεν αντέχει τον πολλαπλασιασμό τους καθώς θα γυρίσει χρόνια πίσω».

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου είπε μεταξύ άλλων για το θέμα του προεδρικού διατάγματος του Ολύμπου πως «είμαστε στάσιμοι. Το ακούγαμε από τότε που φορούσαμε κοντά παντελόνια και ακόμα το συζητάμε. Από θεσσαλικής πλευράς δεν έγινε. Να ξεμπλοκάρουμε για την ανάπτυξη».

Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος στάθηκε σε δύο έργα που πρέπει να γίνουν, «στον ολοκληρωμένο κόμβο Ραψάνης και στον προαστιακό σταθμό Ιτέας». Όπως τόνισε το πρώτο θα δώσει προστιθέμενη αξία στο υπάρχον έργο.

Τέλος ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας ενίσχυσε τη θέση Κολλάτου για τον κόμβο καθώς υπογράμμισε πως πολλοί Πολωνοί τουρίστες ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη ταλαιπωρήθηκαν για να φτάσουν στα παράλια. Μίλησε για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού αλλά και τη σύνδεση Λάρισας – Μαγνησίας. Τέλος αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων που είναι πολύ ποιοτικά και στο πλέγμα μελετών που έκαναν για να κρατήσουν τα νερά στα ορεινά αποφεύγοντας τις σπατάλες.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass