Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΣΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ:

Το δίλημμα είναι «πρόοδος ή συντήρηση»

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2017 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Οκτ 2017 23:46
Από την ομιλία Καμίνη στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» Από την ομιλία Καμίνη στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ»

«Φυσικά και υπάρχει η τομή δεξιά κι αριστερά, έχει συμβολισμούς, έχει ιστορικό φορτίο αλλά δεν φτάνει αυτό. Μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι είναι αριστερός και συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ. Είναι αυτό αριστερό; Για μένα, υπάρχει άλλη τομή που διατρέχει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, η οποία είναι: πρόοδος ή συντήρηση» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, μιλώντας χθες στη Λάρισα.


Ο κ. Καμίνης περιοδεύει αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλία με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΔΗ.ΣΥ. και στο πλαίσιο αυτό μίλησε χθες βράδυ σε εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», παρουσιάζοντας τις θέσεις του.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο των διοργανωτών της εκδήλωσης, Βασ. Ραούλη, να υπενθυμίζει πως το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας ολοκληρώνεται η διαδικασία των εκλογικών κέντρων. Στην υποψηφιότητα Καμίνη αναφέρθηκε η εκπαιδευτικός Κατ. Κόσσυβα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Καμίνης «είναι ο καταλληλότερος για το βαρύ έργο της αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης».
Ο κ. Καμίνης, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «τώρα είναι η ώρα να βρούμε τον κοινό τόπο Γιατί; Γιατί στη χώρα θα κάνουμε το αυτονόητο. Θα είμαστε το κόμμα του αυτονόητου. Και αυτό θα το κάνουμε, μιλώντας για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Για τους λόγους που φτάσαμε ως εδώ. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.
Φυσικά και υπάρχει η τομή δεξιά κι αριστερά, έχει συμβολισμούς, έχει ιστορικό φορτίο αλλά δεν φτάνει αυτό. Μας λέει ο κ.Τσίπρας ότι είναι αριστερός και συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ. Είναι αυτό αριστερό; Για μένα, υπάρχει άλλη τομή που διατρέχει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, πρόοδος ή συντήρηση.
Πρόοδος για μένα δεν είναι να συνεχίσουμε μία αγροτική πολιτική που βασίζεται μόνο σε επενδύσεις. Πρόοδος για μένα είναι να επενδύσουμε στα προϊόντα μας, να συνδέσουμε την κάθε περιοχή με το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Θέλουμε προγραμματισμό και μέθοδο. Χρειάζεται απλά να εφαρμόσουμε το αυτονόητο. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούμε να περιμένουμε από το κεντρικό κράτος να εφαρμόσει την αγροτική πολιτική. Η περιφέρεια και οι δήμοι θα το κάνουν, εκεί δηλαδή που είναι το πρόβλημα, εκεί θα δίνονται και λύσεις.
Στο δημόσιο θέλουμε να εφαρμοστεί αξιοκρατία. Γιατί χωρίς σωστό δημόσιο τομέα, ούτε επενδύσεις θα έχουμε ούτε ανάπτυξη θα έχουμε. Προοδευτικό είναι το φορολογικό σύστημα που είναι σταθερό για μία 10ετία τουλάχιστον με γνωστούς τους κατώτατους κι ανώτατους συντελεστές, όχι ένα φορολογικό σύστημα που αλλάζει με κάθε κυβέρνηση.
Μόνο όταν θα συμφωνήσουμε στους βασικούς τομείς και πάμε όλοι μαζί να τους εφαρμόσουμε, θα πάμε μπροστά. Και ποιος θα το κάνει αυτό; Εμείς. Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε αυτή η παράταξη στάθηκε έξω από τον εμφύλιο, έφερε τα μέτρα ειρήνευσης, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Και τώρα πάλι αυτή η παράταξη θα τραβήξει το κάρο, θα αναλάβει αυτή την ιστορική ευθύνη. Γιατί αυτή η παράταξη ήταν και είναι ο κορμός του πολιτικού συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που έκανε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις αλλά έγιναν και λάθη φυσικά. Το τίμημα κατεβλήθη! Το ενοχικό σύνδρομο τέλειωσε.
Άλλοι που φταίνε περισσότερο, που δεν έχουν κάνει ούτε μία μεταρρύθμιση, που φόρτωσαν με ελλείμματα τη χώρα, που διόγκωσαν τα χρέη, που ακόμα κι όταν τους χρειάζονταν η χώρα αυτοί πήγαιναν στα Ζάππεια και έλεγαν στον κόσμο ότι με το μαγικό ραβδί θα έβγαζαν τη χώρα από την κρίση. Κι αυτοί δεν έχουν πληρώσει το τίμημα. Αυτοί που ήταν οι μέντορες του Τσίπρα. Το λέω αυτό γιατί θα πρέπει να επιμεριστούν οι ευθύνες».
Για να προσθέσει σε άλλο σημείο της ομιλίας του «πάμε να ανοίξουμε την κοινωνία. Πάμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Γιατί με τη δυναμική μας θα αλλάξουν οι συσχετισμοί, κι όλοι αυτοί θα σταματήσουν να μας ρωτάνε με ποιον θα συνεργαστούμε. Γιατί τότε θα πρέπει αυτοί να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα.
Φέρουμε το βάρος μίας μεγάλης πολιτικής ευθύνης. Αν δεν πετύχει αυτό το εγχείρημα η δημοκρατική παράταξη δεν θα σηκώσει κεφάλι για την επόμενη 10ετία. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Εγώ θα μείνω, θα μείνω και θα πολεμήσω για μια χώρα ανοικτή, προοδευτική» ολοκλήρωσε ο κ. Καμίνης.
Στη χθεσινή εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμ. Ψύρρας, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Απ. Σουρλατζής, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λάρισας κατά το παρελθόν Γ. Σάπκας και Κων. Τσαντίλης, ο πρώην πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παν. Γούλας, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΛ Φίλ. Σαμαράς, ο πρώην γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ζήσ. Μπέκος κ.α. Να σημειωθεί πως ο κ. Καμίνης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα συζήτησε με σπουδαστές του ΙΕΚ Open Mellon ενώ σήμερα θα επισκεφθεί την Καρδίτσα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass