ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΕΟΔ. ΣΤΑΘΗ

«Αναζητώντας πρότυπο δημοκρατίας για το σήμερα»

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2017 15:46

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του πρώην υπουργού και καθηγητή Θεόδωρου Στάθη με τίτλο «Αναζητώντας πρότυπο δημοκρατίας για το σήμερα», σε κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, προκαλώντας χειροκροτήματα, αλλά και διαφορετικές απόψεις από τους ομιλητές μπροστά στις τρόπον τινά ριζοσπαστικές ιδέες που προτείνει στο βιβλίο του, ο συγγραφέας.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, συνέλαβε την ιδέα το βιβλίου πριν δύο χρόνια όταν έκανε διακοπές στο ξενοδοχείου του γαμπρού του στην Κω. Τότε κάποιοι τουρίστες έχοντας μάθει ότι ήταν παλιός πολιτικός του έκαναν διάφορες ερωτήσεις για την Ελλάδα της χρεοκοπίας και για το τι πήγε στραβά.

«Έτσι κάθισα και σκέφτηκα το παρελθόν, τα προβλήματα της κοινωνίας κι άρχισα να ερευνώ τα αίτια που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία», ανέφερε ο κ. Στάθης, επικεντρώνοντας την ομιλία του στη διαπλοκή που διαπερνά όλη τη δομή του συστήματος που θεωρούμε εμείς ως δημοκρατία. Και θέλοντας να πιάσει το κουβάρι από την αρχή πήγε στον πρώτο άνθρωπο. Που από τη φύση του κρύβει μέσα του τη βαρβαρότητα. Εξαιτίας της μάλιστα είπε δεν είμαστε πολιτισμένοι. Έχουμε κοινωνίες με καλούς επιστήμονες, καλλιτέχνες, ειδικευμένους εργάτες, αλλά μας λείπει το στοιχείο του πολιτισμού που καθορίζει τη συμπεριφορά των κοινωνιών.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν η βουλευτής της ΝΔ, Ολγα Κεφαλογιάννη, η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής Κατερίνα Μπατζελή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου και ο νομικός σύμβουλος Ιονίου Πανεπιστημίου, Ντίνος Αϊβαλιώτης.

Όπως ανέφεραν «ο συγγραφέας ερεύνησε την άμεση δημοκρατία, αλλά και τις σημερινές δημοκρατίες. Και, δυστυχώς, διαπίστωσε ότι σε όλες τις κοινωνίες σήμερα, το ρεύμα των αδιάφορων πελατών μεγαλώνει. Δυστυχώς το χιτλερικό καθεστώς, προϊόν της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, θυμίζει όλο και σε λιγότερους πόσα δεινά προμηνύονται…», γράφει στο βιβλίο του. Μας επισημαίνει, επίσης, ότι «δημοκρατικά πολιτεύματα, σύμφωνα με τα συντάγματά τους, υπάρχουν αρκετά στον πλανήτη. Δημοκρατικά αποτελέσματα δεν βλέπουμε. Η παγκόσμια κατανομή του παραγόμενου πλούτου αποτελεί την απόδειξη. Καλές προθέσεις αρχόντων μπορεί να υπάρχουν, αλλά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως αυτές δεν αρκούν. Το πρόβλημα πηγάζει από τη δομή (σύνθεση και οργάνωση) των θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος, η οποία παράγει πολλές φορές λειψούς και κακούς νόμους και εκτεταμένη μη εφαρμογή τους. Στο βιβλίο αυτό προτείνεται μια λύση του προβλήματος για το σήμερα…».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κάκτος".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass