ΕΓΙΝΕ Η ΤΟΠΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ - ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ

Πρώτο βήμα για την ανάδειξη του Κάστρου

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2017 19:56

Ένα πρώτο βήμα για την ανάδειξη του κάστρου στο Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών έγινε πριν από λίγες ημέρες, καθώς στο σημείο βρέθηκαν τοπογράφοι και αρχιτέκτονας μηχανικός όπου με την καθοδήγηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Στ. Σδρόλια έκαναν την

τοπογράφηση για να ακολουθήσει στη συνέχεια η μελέτη αναστήλωσης του Κάστρου. Ωστόσο από αυτά τα πρώτα βήματα ως και την τελική υλοποίηση του έργου πρέπει να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και φυσικά να βρεθούν και αντίστοιχοι πόροι για την ολοκλήρωσή του. «Είναι τα πρώτα βήματα» επισημαίνει η κ. Σδρόλια στην «Ε» και συνεχίζει: «Αυτήν την περίοδο καθαρίζει συνεργείο της εφορείας με σκοπό να γίνει η τοπογράφηση και μετά η μελέτη ανάδειξης». Τονίζει πως θα περιμένουν να δούνε πόσο στοιχίζει αυτή η μελέτη που γίνεται από ιδιώτες μηχανικούς οι οποίοι και ασχολούνται με τέτοιες εργασίες.
Μεγάλο βάρος θα δοθεί στη στερέωσή του καθώς, σύμφωνα με την ίδια, έχει υποστεί μεγάλες φθορές η οχύρωση.
Από την πλευρά του ο Δήμος Τεμπών κάνει προσπάθειες για ανταλλαγή του χώρου που τώρα είναι ιδιόκτητος και βρίσκεται τμήμα του κάστρου. Όταν ολοκληρωθεί κι αυτό, σύμφωνα με την κ. Σδρόλια θα αναζητήσουν μαζί με τον Δήμο πρόγραμμα για να ενταχθεί το έργο με σκοπό την ανάδειξή του.
Παρόντες στην τοπογράφηση ο αντιδήμαρχος κ. Διψάνας και ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ζαφείρης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό κ. Γιώργος Σαπουντζής που ήταν από τους ανθρώπους που επέμενε στην ανάδειξη του κάστρου τόνισε στην «Ε»: «Κάθε βήμα που γίνεται για την ανάδειξη αυτού του σημαντικού μνημείου είναι σπουδαία. Εμείς από την αρχή προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βγάλουμε στο φως αυτό το κάστρο που σηματοδοτεί την περιοχή μας αφού από αυτό προέρχεται η ονομασία. Έχει κατασκευαστεί το 400- 600 μ.Χ. και εντός αυτού είναι πιθανότατα θαμμένη βυζαντινή εκκλησία. Το κάστρο σύμφωνα με την ιστορία κατασκευάστηκε για να ελέγχει τον δρόμο εισόδου στην κοιλάδα των Τεμπών, δηλαδή ήταν τα διόδια της βυζαντινής περιόδου και η ποταμολίμνη γύρω από αυτό μάλλον κατασκευασμένη από ανθρώπινα χέρια για την προσέγγιση από θαλάσσης μικρών πλοίων στο Κάστρο» καταλήγει ο κ. Σαπουντζής.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass