ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΩΝ

«Παράτυπες οι τιμωρίες…»

Δημοσίευση: 13 Νοε 2017 15:50

Τα θέματα που ταλανίζουν τελευταία των Ερυθρό Σταυρό βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης εκπροσώπων της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λάρισα.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες εκτός από τους εκπροσώπους της Λάρισας Τάσο Βασιλείου και Πόλας Κουρέτσιου, από τον Πειραιά, ο Σέργιος Βαλασιάδης, από τη Θεσσαλονίκη η Μάρθα Βουγιούκα και από τα Ιωάννινα ο Κώστας Τσάγκας ενώ σε on line σύνδεση μέσω skype συμμετείχαν οι Χριστόφορος Λάσκαρις (Κέρκυρα) και ο Χρήστος Κοκκίνης (Τρίπολη). Εκπρόσωποι άλλων πόλεων έστειλαν mail με τα οποία στηρίζουν την οποιαδήποτε απόφαση παρθεί από τους ανωτέρω.

Μετά τη σύσκεψη ορίστηκε και επίσημα σαν συντονιστικό όργανο η αντιπροσωπεία της Λάρισας (Τάσος Βασιλείου και Πόλα Κουρέτσιου) και σαν υπεύθυνος επικοινωνίας ο Φώτης Βακιρτζηδέλης, ο οποίος θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Π.Κ.Ε. και των ΜΜΕ.

Μετά το πέρας της πεντάωρης σύσκεψης, η οποία έγινε στο ξενοδοχείο “Metropol” της Λάρισας, εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών αποτελείται από Εθελοντές και των τριών σωμάτων, μέλη Περιφερειακών Συμβουλίων κι εργαζόμενους του Ε.Ε.Σ.

Σαν εκπρόσωποι δεκάδων Ερυθροσταυριτών από τις πόλεις που συμμετέχουμε στην Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών και αντιλαμβανόμενοι το βάρος της ευθύνης αυτής της εκπροσώπησης ανακοινώνουμε τα εξής: Σαν Κίνηση δεν είμαστε εναντίον ή υπέρ καμιάς διοίκησης ή παράταξης. Είμαστε Ερυθροσταυρίτες που απαιτούμε οι αποφάσεις που παίρνονται να είναι τόσο μέσα στο πλαίσιο του καταστατικού του Ερυθρού Σταυρού όσο και μέσα στο πλαίσιο της ελληνικής νομοθεσίας.

ΤΙΜΩΡΙΕΣ

Σχετικά με τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν, αναφέρουν στην ανακοίνωση ότι «παράτυπες έως παράνομες τιμωρίες ή διώξεις για να στηθεί ένας μηχανισμός ημετέρων. Με μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Την κατάργηση της απολογίας για ψευδείς και εικονικές κατηγορίες. Πάρα πολλοί από τους αδικημένους έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη. Αποτέλεσμα αυτού του πογκρόμ είναι να έχουν διαλυθεί τα τμήματα, κυρίως των Σαμαρειτών. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι φωτογραφίες της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, όπου παρέλασαν σε όλη την Ελλάδα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δυναμικά τμήματα με 8 ή 10 ή 12 άτομα. Και οι ανακοινώσεις της Διοίκησης μιλούσαν για “μεγαλειώδεις παρελάσεις”.

Διορισμοί συγγενών και επαγγελματικά συνδεόμενων φίλων. Νεοεισελθόντες στον Ε.Σ. να σκαρφαλώνουν με ταχύτητα αστραπής στα ανώτατα αξιώματα ή Δόκιμοι ανεψιοί να “διορίζονται” αρχηγοί. Η οικογενειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. (Σύντομα θα δώσουμε τη λίστα με τους διορισμένους συγγενείς σε όλη την Ελλάδα).

Αθρόες εγγραφές μελών (10.000 υποστηρίζει η Διοίκηση) με τον μεγαλύτερο αριθμό από αυτούς να μην έχουν πάρει ούτε το νόμιμο παραστατικό ούτε να έχουν ενημερωθεί για την τύχη της αίτησής τους. Θα πρέπει άμεσα να σταλούν στα υποψήφια μέλη (που πολλά από αυτά έχουμε εγγράψει εμείς) οι αποφάσεις για το αν έγιναν μέλη και τα παραστατικά με ημερομηνία έκδοσης την ημέρα που καταβλήθηκε το ποσόν. Διαφορετικά εγείρεται θέμα που αφορά στις Οικονομικές και τις Δικαστικές αρχές.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που δημιούργησαν την Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών γιατί υπάρχουν και πολλά πολύ πιο σοβαρά θέματα ή ερωτήματα όπως οικονομική διαχείριση, αναθέσεις έργων, προσλήψεις για τα οποία έχουμε σοβαρά στοιχεία που εγείρουν αρκετές απορίες. Για ό,τι καταγγέλλουμε υπάρχουν έγγραφα στοιχεία τα οποία μόλις συμπληρωθούν οι φάκελοι θα ενημερωθούν ο αρμόδιοι (Εισαγγελείς, Κυβέρνηση, Γενεύη) αλλά κυρίως ο ελληνικός λαός στον οποίο ανήκει ο Ερυθρός Σταυρός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass