ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δύο συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο

Δημοσίευση: 16 Νοε 2017 16:29

Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα για τον εορτασμό της επετείου Πολυτεχνείου αύριο Παρασκευή. Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί πολίτες, κόμματα και φορείς στην Κεντρική πλατεία στις 6 το απόγευμα, ενώ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απευθύνει κάλεσμα σε ανέργους, εργαζόμενους, αγρότες, γυναίκες και φοιτητές στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 6:30 το απόγευμα.


ΔΗΜΟΣ
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων, τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη 1973, προγραμματίζει, όπως κάθε χρόνο, σειρά εκδηλώσεων.
Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και φορείς και με στόχο τη διασφάλιση ευρύτερης συμμετοχής, «καλεί όλους τους πολίτες, κόμματα, νεολαίες και φορείς, σε μια ενιαία μαζική διοργάνωση στην Κεντρική πλατεία της πόλης» αύριο Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με συναυλία ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες θα ακολουθήσει πορεία ακολουθώντας τη διαδρομή Κύπρου, 28ης Οκτωβρίου, Μανδηλαρά, Νομαρχία, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου και μέσω της Παπαναστασίου θα καταλήξει στην Κεντρική πλατεία.
Επίσης, την ίδια ημέρα στις 11.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί συναυλία με επετειακά τραγούδια από μαθητικά μουσικά σχήματα.
Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Κεντρικής πλατείας απευθύνει και η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας.
ΕΚΛ
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση για την 44η Επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία διοργανώνεται αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η εξέγερση τον Νοέμβρη του ‘73 κατά της φασιστικής δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της στον δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας, για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών οικογενειών από την ανεργία, τη φτώχεια, τη φοροληστεία, την εξαθλίωση, την κρατική καταστολή, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το βασικό καθήκον είναι να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των μικροΕΒΕ και των μικροαγροτών, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην εξουσία του κεφαλαίου, στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου, στο πιο πιστό στήριγμα του συστήματος, τη φασιστική Χρυσή Αυγή, και θα διεκδικήσει μια άλλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος του λαού».
ΚΝΕ
«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή. Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ο ξεσηκωµός του Πολυτεχνείου, τον Νοέµβρη του 1973, αποτελεί πολύτιµη πηγή πείρας για τους σηµερινούς και τους αυριανούς µας αγώνες. Η συμβολή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ήταν πολύτιµη για την οργάνωση των αγώνων της νεολαίας ενάντια στη χούντα. Ο ξεσηκωµός του Πολυτεχνείου δεν ήρθε σαν “κεραυνός εν αιθρία” αλλά ήταν η κορύφωση όλης της προηγούµενης αγωνιστικής πορείας του λαϊκού και του νεολαιίστικου κινήµατος. Δίπλα στο σύνθηµα “Ψωµί - Παιδεία - Ελευθερία”, δυνάµωναν και τα “Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ” και “Κάτω η Χούντα”. Το µήνυµα ήταν πολιτικό, ανατρεπτικό, αντιιµπεριαλιστικό.
Η µορφή άσκησης της εξουσίας το 1974 άλλαξε. Η εξουσία όµως παρέµεινε στα χέρια των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των µεγαλοεπιχειρηµατιών. Όσες κυβερνήσεις αναδείχτηκαν από τότε υπηρετούν το κεφάλαιο και τις διεθνείς καπιταλιστικές ενώσεις στις οποίες συμμετέχει. Σήµερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν µπορεί να παριστάνει τον τιµητή του Πολυτεχνείου. Τρίζουν τα κόκαλα των νεκρών αγωνιστών του λαού όταν η κυβέρνηση από τη µία “ξεγυµνώνεται” μπροστά στον αµερικάνικο ιµπεριαλισµό, όπως µε την πρόσφατη επίσκεψη του Τσίπρα στον Τραµπ, και από την άλλη εµφανίζεται σαν “συνεχιστής” ηρωικών στιγµών του εργατικού - λαϊκού κινήµατος.
Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι καπιταλιστές µετράνε µόνο τα κέρδη τους, τους τζίρους και τα συµφέροντά τους. Στέλνουν τους λαούς να χύσουν το αίµα τους για ξένα προς τις ανάγκες τους συµφέροντα. Ο λαός, η νεολαία, όταν είµαστε οργανωµένοι και ενωµένοι, όταν ξέρουµε γιατί παλεύουµε, µπορούµε να ξεπεράσουµε κάθε δυσκολία. Μπορούµε να αποκτήσουµε τεράστια δύναµη. Ο 20ός αιώνας “άνοιξε” µε την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία. Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων σοσιαλιστικών επαναστάσεων, που θα οδηγήσουν ξανά την ανθρωπότητα στην πρόοδο».
Για τις 6 μ.μ. καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου και η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Την επέτειο του Πολυτεχνείου τιμά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επαρχίας Ελασσόνας, με κατάθεση στεφάνου αύριο Παρασκευή στις 10:30 π.μ. στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «44 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Τα συνθήματα «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία», «Κάτω η Χούντα» που βροντοφώναξαν οι φοιτητές, η νεολαία, ο ελληνικός λαός έφεραν ξανά τη δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε.
Το Πολυτεχνείο δεν είναι, απλά, μια επέτειος. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Ο ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν το αγαθό της ελευθερίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι Ελληνες εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των εργαζομένων με συνεπείς και συνεχείς αγώνες περιφρουρούμε τη δημοκρατία και το αγαθό της δημοσίας δωρεάν παιδείας. Συνεχίζουμε τον αγώνα αταλάντευτοι και ενωμένοι. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου εμπνέει και καθοδηγεί τους αγώνες μας. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, θα τιμήσουν τους αγώνες των νέων του Πολυτεχνείου με γιορτές που θα διοργανώσουν στα σχολεία τους.
Αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας θα είναι παρών στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των φοιτητών που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας. Προσκαλούμε τη μαθητική νεολαία της Ελασσόνας να προσέλθει στο μνημείο για να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή τη σημαντική επέτειο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass