ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Αρχιερατική Αγρυπνία για την Αγία Ζώνη

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 17:24

Κατανυκτική ιερή Αγρυπνία τελέσθηκε και προχθές Πέμπτη, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα, όπου εκτίθεται προς προσκύνημα η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, την οποία με ευλάβεια και υπομονή προσκυνούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.


Στην αγρυπνία χοροστάτησε και ιερούργησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο «για την αγάπη του» και κάλεσε τους χριστιανούς «να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Θεομήτορος με ευλάβεια και πόθο ψυχής».
«Τέτοια σπουδαία γεγονότα αλλά και τέτοιες ευλογίες, σαν κι αυτήν της πανακηράτου Αγίας Ζώνης, μας αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο πραγματικά ενώνεται ο Ουρανός με τη Γη», υπογράμμισε για να προσθέσει ότι «γι’ αυτό ας παρακαλέσουμε τούτη την ευλογημένη νύκτα την Παναγία μας να μας διαφυλάττει εν παντί και να κατευθύνει τις ψυχές μας σε λιμάνια σωτηρίας, στην αρετή και την αγιότητα. Τούτο το προσκύνημα ας αποβεί σωτήριο και αγιαστικό για όλους μας», τόνισε ο σεπτός ιεράρχης της Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.
Τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Τιμόθεο συνόδευαν πολλοί κληρικοί από την επαρχία του, οι οποίοι συγκινημένοι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη και έλαβαν μέρος στην ιερή αυτή Αγρυπνία.
* Σήμερα Σάββατο θα συνεχιστεί το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης, ενώ από τη Μητρόπολη Λάρισας διευκρινίζεται ότι το κειμήλιο της Θεοτόκου θα αναχωρήσει αμέσως μετά τη Θεία λειτουργία της Κυριακής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass