ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ

«Οι έφεδροι σημείο αναφοράς στους αγώνες του έθνους»

Δημοσίευση: 19 Νοε 2017 15:01

«Είναι απόλυτα σαφές ότι ο θεσμός της εφεδρείας, διαχρονικά, απετέλεσε σημείο αναφοράς στους αγώνες του έθνους, οποτεδήποτε και αν η πατρίδα σήμανε προσκλητήριο. Αποτελεί δε τον βασικότερο παράγοντα για την άμυνα της χώρας μας» τόνισε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/ EU-OHQ Δημόκριτος Ζερβάκης κηρύσσοντας τις εργασίες ημερίδας με θέμα «Εφεδρεία και εθνοφυλακή, προβολή στο μέλλον».


Η ημερίδα που έγινε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων για την εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου.
Ο κ. Ζερβάκης καλωσορίζοντας τους παρευρεθέντες εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις περιοχές ευθύνης των Γ’ και Δ’ Σωμάτων Στρατού, τις ακριτικές δηλαδή περιοχές της χώρας για να σημειώσει πως το 2017, καθορίσθηκε με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Παν. Καμμένου, «ως έτος εθνοφυλακής και εφεδρείας, απόδειξη της σπουδαιότητας που προσδίδει στον θεσμό η πατρίδα μας».
Για να προσθέσει πως «μεταξύ του Ενεργού Στρατού και της Εφεδρείας ή Εθνοφυλακής υφίσταται αλληλεπίδραση και συμπληρωματική δράση. Οι απειλές της σημερινής εποχής, καθιστούν τις δράσεις όπως τη σημερινή, αναγκαίες και επίκαιρες όσο ποτέ.
Η ημερίδα έχει σαν κύριο σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της εκπαιδευμένης και ενεργούς εφεδρείας και εθνοφυλακής, καταλήγοντας σε προτάσεις για το πώς ονειρευόμαστε και βλέπουμε τον θεσμό στο μέλλον».
Στο πλαίσιο της ημερίδας, στελέχη του Στρατού Ξηράς, εθνοφύλακες και εκπρόσωποι Συνδέσμων Εφέδρων, με εισηγήσεις τους έκαναν ιστορική αναδρομή στον θεσμό, στην προσφορά τους στους αγώνες του έθνους, στα μοντέλα εθνοφυλακής άλλων κρατών, καταθέτοντας τέλος προτάσεις για τη βελτίωση των θεσμών, της εφεδρείας και της εθνοφυλακής ενώ αναγνώσθηκε και μήνυμα του υπουργού Άμυνας.
 Η χθεσινή ημερίδα ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις εθνοφυλάκων και εφέδρων από τα Γ’ και Δ’ Σώματα Στρατού, των προέδρων των Συνδέσμων Εφέδρων (ΣΕΑΝ) Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων και της Λάρισας Απ. Βερέμη, καθώς και ΔΕΑ της 84 Γ’ ΕΣΣΟ για την προσφορά τους στη διατήρηση του θεσμού.
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η βράβευση από τον κ. Ζερβάκη, δυο υπεραινόβιων εφέδρων, του δημοσιογράφου Λάζαρου Αρσενίου και του Μιχάλη Γκανάκου.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει τα εξής: Αύριο Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 10 π.μ., εκδήλωση Βρεφονηπιακού Σταθμού «Τα παιδιά ενημερώνονται και Δημιουργούν» στη ΛΑΦ Λάρισας. Στις 13:00 επετειακή ομιλία στο αμφιθέατρο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ. Στις 20:30 μουσική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 10:00, επίσημος εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης. Στις 11:15 εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων» στη ΛΑΦ Λάρισας (η έκθεση θα διαρκέσει από 20 έως 27 Νοεμβρίου). Στις 11:30 επίδειξη Διμοιρίας της ΣΜΥ, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Τέλος, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 10:30 ημερίδα με θέμα «Εργαλεία Διοικήσεως στη Σύγχρονη Μορφή των Ενόπλων Δυνάμεων» στο αμφιθέατρο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass