ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Αλλαγές σε υπηρεσίες και πρόσωπα

•«Διορθώνει στρεβλώσεις και παραλείψεις, ενώ ανταποκρίνεται καλύτερα στις σημερινές ανάγκες ενός μεγάλου και σύγχρονου Δήμου» τονίζει στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης •Προβλέπεται δεύτερη θέση γενικού διευθυντή

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2017 22:35

Σειρά αλλαγών σε υπηρεσίες αλλά και σε πρόσωπα, αναμένεται να προκαλέσει ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Λαρισαίων, που έρχεται προς έγκριση, στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.


Μετά από πολύμηνη διαβούλευση με υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικά στελέχη του Δήμου, ο νέος ΟΕΥ, μετά και την ψήφιση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, το αμέσως επόμενο διάστημα αφού εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λαρισαίων.
Ο νέος Οργανισμός, σημειώνει στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης «διορθώνει στρεβλώσεις και παραλείψεις, ενώ είμαι σίγουρος ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις σημερινές ανάγκες ενός μεγάλου και σύγχρονου Δήμου».
Στο πολυσέλιδο κείμενο, που κοινοποιήθηκε προχθές στους δημοτικούς συμβούλους ενόψει και της μεθαυριανής συνεδρίασης, περιγράφονται οι Διευθύνσεις και τα αντικείμενά τους προκειμένου να ανταποκριθούν στους σημερινούς στόχους ενός σύγχρονου Δήμου. Στις αλλαγές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον αφορά και η πρόβλεψη για δεύτερη Γενική Διεύθυνση.
Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές, από μέρος των εργαζομένων αντιμετωπίζονται και με επιφύλαξη καθώς εκκρεμούν - με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών - οι κρίσεις προσωπικού ενώ στον ΟΕΥ γίνεται αναλυτική αναφορά στις θέσεις προσωπικού, στις κενές θέσεις, στις θέσεις ΙΔΑΧ κλπ.
ΑΝΑΓΚΑΙΑ
«Η ψήφιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας» σημειώνει στην «Ε» ο κ. Καλογιάννης «είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, προκειμένου ο υπηρεσιακός μηχανισμός του Δήμου, να αναδιαταχτεί ώστε να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου και τις προτεραιότητες που θέτει η δημοτική αρχή αλλά και να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Το σχέδιο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, προέκυψε μετά από πολύμηνη και εξαντλητική διαδικασία συζήτησης και διαβούλευσης, ώστε να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις τόσο των πολιτικών στελεχών όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων.
Διορθώνει στρεβλώσεις και παραλείψεις, ενώ είμαι σίγουρος ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις σημερινές ανάγκες ενός μεγάλου και σύγχρονου Δήμου» καταλήγει ο δήμαρχος.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Σύμφωνα με τον ΟΕΥ στις υπαγόμενες υπηρεσίες, απευθείας στον δήμαρχο υπάγονται, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας, το αυτοτελές Γραφείο Συμβούλων – Επιστημονικών – Ειδικών Συνεργατών, το Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Νομική Υπηρεσία.
Στη Γενική Διεύθυνση, που θα χωρισθεί στα δύο, η 1η Γενική Διεύθυνση θα έχει αρμοδιότητες που αφορούν στις υπηρεσίες έργων (Τεχνική, Πρασίνου, Καθαριότητα) ενώ η 2η Γενική Διεύθυνση θα έχει τα αντικείμενα της Διοίκησης και της Οικονομίας.
Αναλυτικότερα, η Α’ Γενική Διεύθυνση (Κοινωνικών, Διοικητικών Και Οικονομικών Υπηρεσιών περιλαμβάνει τις εξής οργανικές μονάδες: Υπηρεσίες Διοίκησης και Οικονομίας (Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Διεύθυνση Διοίκησης και Προσωπικού, Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών) και Υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού).
Η Β’ Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής περιλαμβάνει τις εξής οργανικές μονάδες: Υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής (Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Διεύθυνση Πρασίνου, Διεύθυνση Αμαξοστασίου, Διεύθυνση Πολεοδομίας, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών).
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στις αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα σημειώνεται πως «υποστηρίζει τον δήμαρχο στην άσκηση των καθηκόντων του, ειδικότερα στα διοικητικά του καθήκοντα υλοποιώντας τις αρμοδιότητες που του εκχωρεί ο δήμαρχος με απόφασή του. Οι αρμοδιότητες αυτές αφορούν κυρίως στον συντονισμό των Δημοτικών Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των Νομικών Προσώπων και τους γενικούς διευθυντές, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται με αποδοτικό τρόπο η αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των περιοδικών στόχων και προγραμμάτων που αποφασίζονται από τα πολιτικά όργανα του Δήμου».
ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
Στις αρμοδιότητες των γενικών διευθυντών αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «συντονίζει τις ενέργειες των Διευθύνσεων του Δήμου των οποίων προΐσταται, των Οργανισμών και των Επιχειρήσεων αυτού», «υπογράφει αποφάσεις και υπηρεσιακά έγγραφα ύστερα από εξουσιοδότηση του δημάρχου καθώς και εκείνα που απευθύνονται στις Διευθύνσεις του Δήμου», «συνεργάζεται με τον γενικό γραμματέα του Δήμου για θέματα αρμοδιότητάς του», «παρακολουθεί και φροντίζει για την επίτευξη των στόχων του Δήμου σε ετήσια τουλάχιστον βάση και προτείνει λύσεις σε περίπτωση αντιμετώπισης δυσκολιών» κλπ.
Στον νέο Οργανισμό, γίνεται τέλος αναλυτική αναφορά στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των προϊσταμένων Διεύθυνσης όπως και στις αρμοδιότητες των Τμημάτων.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass