ΥΨΗΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ» ΝΟΔΕ

Το στίγμα του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

* Μαξ. Χαρακόπουλος: Η Ελλάδα δεν μπορεί άλλο να καθυστερήσει στον δρόμο για την αλλαγή * Χρ. Κέλλας: Αφετηρία διεξόδου από την κρίση το Συνέδριο της ΝΔ * Χρ. Καπετάνος: Θέτουμε τα θεμέλια της πολιτικής αλλαγής της ελληνικής κοινωνίας

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2017 21:25

Το ιδεολογικό στίγμα της κεντροδεξιάς παράταξης το οποίο «θόλωσε» σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εσωκομματικές αντιπαραθέσεις αλλά και αναστολές σε ψηφοφόρους άλλων πολιτικών χώρων που έβλεπαν θετικά το φιλελεύθερο προφίλ του νέου προέδρου του κόμματος, αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του 11ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο ξεκινά αύριο στην Αθήνα.

Μπορεί σε αυτό το Συνέδριο να μην υπάρχουν κάλπες για Πολιτική Επιτροπή ή να μην υπάρχει θέμα ηγεσίας, αλλά σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν τα ηγετικά στελέχη της παράταξης. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργοί αλλά και η καραμανλική πτέρυγα θα μιλήσουν και για το πόση στήριξη θα παρέχουν στον πρόεδρο της ΝΔ;

Επίσης με δεδομένο το ερωτηματολόγιο στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν τα στελέχη της ΝΔ στα προσυνέδρια που προηγήθηκαν στην περιφέρεια, όπως αυτό που έγινε στη Λάρισα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος έναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Σκληρότερη αντιπολίτευση ή υπομονή, χαμηλοί τόνοι και προετοιμασία για την επόμενη μέρα, ως κυβέρνηση; Επίσης μπαίνει το ζήτημα της ενότητας ή της ανανέωσης των στελεχών, ακόμα οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν αν το πρώτο νομοσχέδιο που θα πρέπει να φέρει ως κυβέρνηση η ΝΔ, θα πρέπει να αφορά στην Παιδεία, την ασφάλεια, την υγεία, ή τη μείωση της φορολογίας.

Πάντως, με βάση και τις δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ «οι προσδοκίες από το Συνέδριο που ξεκινά αύριο είναι μεγάλες, διότι θα συμπυκνωθούν οι θέσεις του κόμματος για το κυβερνητικό πρόγραμμα, οι οποίες θα παρουσιαστούν με πειστικό και εφαρμόσιμο τρόπο».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Tρεις βασικές θεματικές ενότητες και παράλληλα 6 που θα λαμβάνουν χώρα σε παράλληλο χρόνο περιλαμβάνει το 11ο Συνέδριο της ΝΔ στο Metropolitan Expo. Πρώτος θα λάβει τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στους βασικούς ομιλητές περιλαμβάνεται και ο επίτροπος Ε.Ε για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Antonio Lopez-Isturiz White, ευρωβουλευτής, γενικός γραμματέας του ΕΛΚ.

 Οι τρεις βασικές θεματικές: Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα, Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές και Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.

Παράλληλα θα γίνεται διάλογος για: Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της Οικογένειας. Η συμβολή και η ενεργός συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στην ανάταξη της χώρας μας. Αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία. Παροχή αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη μέσω ενός σύγχρονου και διαφανούς πλαισίου για τον εθελοντισμό. Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής. Άμεσες δράσεις για τα άτομα με αναπηρία για ποιότητα ζωής και κοινωνική ένταξη.

ΜΑΞΙΜΟΣ: ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας να τοποθετηθεί για το επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το 11ο Συνέδριο Θέσεων και Αρχών της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο, φιλοδοξούμε να είναι μια πραγματική τομή για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αποτελεί την κορύφωση μιας μεστής διαδικασίας, που περιλάμβανε 7 προσυνέδρια και 2 ειδικές ημερίδες, και στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες συμπολίτες μας, μέλη αλλά και μη μέλη του κόμματος. Σημαντική καινοτομία είναι η δυνατότητα διαμόρφωσης των θέσεών μας μέσω της απάντησης σε ερωτηματολόγια, στα οποία είχε πρόσβαση κάθε πολίτης. Ταυτόχρονα, το συνέδριο αυτό συνιστά και την αφετηρία μιας νέας εποχής. Διότι, σ’ αυτό θα συμπυκνωθούν οι θέσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα που η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη θα εφαρμόσει πολύ σύντομα, όταν ο λαός θα της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η ευθύνη που, για μια ακόμη φορά στην πρόσφατη ιστορία, βαραίνει τους ώμους του κόμματος που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι πολύ βαριά. Η χώρα εισήλθε σε μια πρωτοφανή οικονομική δίνη πριν από οκτώ χρόνια, που αποκάλυψε και το εύρος των τεράστιων παθογενειών που είχε μπολιάσει επάνω στο κοινωνικό σώμα ο υπονομευτικός λαϊκισμός. Ο ίδιος που επί τρία χρόνια, έχοντας αναρριχηθεί στην εξουσία με ψεύδη παραπλανώντας τους πολίτες, τορπιλίζει κάθε δυνατότητα υγιούς παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ο κύκλος αυτός, ωστόσο, έχει κλείσει πια. Οι δημαγωγικές σειρήνες δεν μπορούν να πείσουν μετά τη λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει στη διάρκεια της διακυβέρνησής τους. Έχουν απωλέσει κάθε, δήθεν, ηθικό πλεονέκτημα, βουτηγμένοι στα σκάνδαλα, αλλά και κάθε, δήθεν ικανότητά διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, αφού υπογράφουν δύο-δύο τα μνημόνια. Τα προβλήματα, δυστυχώς, διογκώνονται σε όλους τους τομείς: στην υγεία, στην ασφάλεια, στην παιδεία. Η Ελλάδα δεν μπορεί άλλο να καθυστερήσει στον δρόμο για την αλλαγή. Δεν αντέχει άλλη αιμορραγία νέων που μεταναστεύουν, δεν ανέχεται άλλη άδικη φορολόγηση των σκληρά εργαζόμενων για να συντηρούνται οι στρατιές από ‘‘Καρανίκες’’, δεν συμβιβάζεται με τη βία που ασκούν τα ‘‘δικά τους παιδιά’’. Η ΝΔ με το συνέδριό της δηλώνει σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι είμαστε "Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα".

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρ. Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση προς την «Ε»:

«Αν υπάρχει ένα ερώτημα, που δεχόμαστε τα τελευταία σκληρά, για τους πολίτες και τη χώρα, χρόνια, αυτό είναι «ποιο είναι το δικό μας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης».

Με ποιο σχέδιο δηλαδή θα ξεφύγουμε από την πολυεπίπεδη κρίση που έχει προκαλέσει πραγματική ρωγμή στην οικονομία αλλά και την κοινωνική συνοχή της χώρας, με ποιο σχέδιο θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα, έρχεται να απαντήσει το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μέσω μιας πρωτοφανούς προσυνεδριακής διαδικασίας, η παράταξή μας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης “άνοιξαν” όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Με μια πρωτόγνωρη για το εσωτερικό όλων των κομμάτων διαδικασία, η Νέα Δημοκρατία άκουσε τους επιστήμονες, τα στελέχη μας και τους πολίτες, διαμορφώνοντας την ατζέντα της επόμενης μέρας. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το 11ο Συνέδριο της παράταξής μας: ο οδικός χάρτης που θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να αφήσει οριστικά πίσω της τη χρεοκοπία και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Για την επόμενη μέρα.

Με μια ολοκληρωμένη πρόταση που καλύπτει όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, δίνοντας έμφαση στον Έλληνα και τις δυνάμεις του, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Μετά τη «συμφωνία αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Έλληνες, είναι το συνέδριό μας αυτό που θα καθορίσει το αύριο της πατρίδας.

Σας καλώ όλους να παρακολουθήσετε τις εργασίες του και να στηρίξετε την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Μας αξίζουν καλύτερα.

ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΘΕΜΕΛΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το 11ο Συνέδριο Θέσεων και Αρχών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί σταθμό στην ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα της Παράταξής μας, καθότι αφενός μεν επικαιροποιεί την ιδεολογική ταυτότητα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, αφετέρου δε, θέτει τα θεμέλια της πολιτικής αλλαγής της ελληνικής κοινωνίας μέσα από ένα σύγχρονο, αναπτυξιακό και καινοτόμο πρόγραμμα για την πατρίδα μας, που στενάζει κάτω από το βάρος της σημερινής Συριζαϊκής ιδεολογικής ανεπάρκειας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελούν τη μόνη ελπίδα για μια Ελλάδα υπερήφανη, δημιουργική και ανταγωνιστική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass