ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Πολίτης αναστατώνει το Δημοτικό Συμβούλιο

* Επίθεση κατά του προεδρείου καταγγέλλει ο πρόεδρος Τ. Ψύρρας –«Διαμαρτυρήθηκα γιατί χρωστάνε στον γιο μου…» λέει ο πολίτης

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2017 22:43
Στη δικαιοσύνη κατά του δημότη θα καταφύγει το προεδρείο δηλώνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τάσος Ψύρρας Στη δικαιοσύνη κατά του δημότη θα καταφύγει το προεδρείο δηλώνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τάσος Ψύρρας

Αναστάτωση προχθές αργά το βράδυ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, από την έντονη παρουσία συνδημότη από τον Αμπελώνα, γεγονός που ανάγκασε χθες τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Τάσο Ψύρρα να καταγγείλει τη συμπεριφορά αυτή

. Σημειώνοντας ότι πρόκειται για: «απαράδεκτη συμπεριφορά του δημότη κ. Νίκου Κουβέλα, που απείλησε να μετατρέψει με το έτσι θέλω σε αρένα την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο κ. Νίκος Κουβέλας υπήρξε μέλος της παράταξης της πλειοψηφίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και πρώτος επιλαχών, ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη τον περασμένο Απρίλιο.

 Ο κ. Ψύρρας στην ανακοίνωση - καταγγελία αναφέρει επίσης ότι: «Είναι η δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου που διανύουμε που ο εν λόγω κύριος δημιουργεί πρόβλημα. Αυτή τη φορά κι ενώ ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για τον ισολογισμό, άρχισε να φωνάζει ότι θέλει να μιλήσει, εις βάρος του δημοτικού συμβούλου που εκείνη τη στιγμή μιλούσε.

Αυθαίρετη παρέμβαση δημότη στο Δ.Σ. δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να του δοθεί ο λόγος, ενώ κινήθηκε κατά του προεδρείου απειλητικά χτυπώντας το χέρι του πάνω στα έδρανα με βίαιο και αυταρχικό τρόπο.

Η συμπεριφορά του ήταν άκρως αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική. Ήταν πέρα και έξω από το πολιτικό ήθος και τον πολιτισμό των συμπολιτών μας και της ιστορίας όλων των αιρετών που υπηρέτησαν αυτόν τον τόπο.

Γι’ αυτό και η συνεδρίαση μετά από προτροπή του προέδρου διακόπηκε για 5 λεπτά. Επειδή όμως ήταν συνεχώς εριστικός, σαν πρόεδρος ανέφερα πως θα προχωρήσω σε υλοποίηση όλων εκείνων των μέτρων που θα διασφαλίσουν το κύρος και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ από τη θέση του προέδρου.

Μέσα σε αυτή τη λογική θα εξετάσω τη δυνατότητα χρήσης όλων των διοικητικών μέτρων και νομικών εργαλείων που υπάρχουν ζητώντας την υποστήριξη -με την παρουσία και τη μαρτυρία τους- των 27 συμβούλων που ήταν παρόντες.

Το θέμα είναι δεδομένο ότι θα αναλάβει η δικαιοσύνη, ενώ προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη για το συμβάν που πλήττει βάναυσα τη δημοκρατικότητα του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών του Δήμου μας, με αυτές τις φασίζουσες νοοτροπίες και τακτικές».

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο συμπολίτης κ. Νίκος Κουβέλας αναφορικά με την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου και τα όσα καταλογίζει ο πρόεδρος είπε ότι: «Ήμουν παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διαμαρτυρηθώ ως νομοταγής πολίτης για την απρεπή εις βάρος μου συμπεριφορά εν ενεργεία αντιδημάρχου... Όπως γνωρίζετε πρόσφατα είχα μια αντιδικία με τον Δήμο Τυρνάβου, που οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, επειδή οφείλονται δεδουλευμένα στον γιο μου χωρίς να αποδίδονται.

Πριν λοιπόν να υπάρξει δικαστική απόφαση, ο προαναφερόμενος αντιδήμαρχος άρχισε να δυσφημεί και να συκοφαντεί την οικογένειά μου και στη μικρή κοινωνία του Αμπελώνα. Έτσι πήγα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να υπερασπίσω την τιμή και την αξιοπρέπεια της οικογένειάς μου».

Και ο κ. Κουβέλας συνεχίζει: « Πήγα να διαμαρτυρηθώ ενώπιον των αιρετών του Δήμου, καθώς αιρετός είναι και αυτός που προσέβαλε την οικογένειά μου. Δεν πήγα ούτε για να χτυπήσω, ούτε να βρίσω κάποιον. Εμφανίστηκα στο κατεξοχήν θεσμικό όργανο του Δήμου Τυρνάβου, για να ζητήσω τη βοήθειά του απέναντι στην κακοήθεια του συγκεκριμένου αντιδημάρχου ο οποίος συνεχώς και αναίτια ασχολείται με το όνομά μου.

Επειδή όμως κάποιοι με κατηγορούν για «φασίζουσα συμπεριφορά» πρέπει να ρωτήσω δύο πράγματα:

Α) Γιατί ο κ. Σαρχώσης ήρθε στο σπίτι μου προεκλογικά και παρακαλούσε εμένα τον «φασίστα» να είμαι στον συνδυασμό του;

Β) Μήπως έγινα φασίστας τώρα που πήγα στη Δικαιοσύνη, για να δοθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στον γιο μου;

Για όσα ισχυρίζομαι, ζητώ τη μαρτυρία των παρόντων δημοτικών συμβούλων. Η αντίδρασή μου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πήγαζε από ένα προσωπικό και οικογενειακό θέμα και δεν ήταν καθόλου πολιτική», καταλήγει ο κ. Κουβέλας

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass