ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ

Κακοκαιρία απειλεί και πάλι τα παράλια του ν. Λάρισας

* «Συνεχή βροχή, με μεγάλες ποσότητες νερού και τη θάλασσα να βγαίνει στη στεριά…» προβλέπει ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Παν. Σκριμιζέας

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 22:35
Περσινές εικόνες από τα παράλια του νομού. Έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες Περσινές εικόνες από τα παράλια του νομού. Έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με έντονες βροχοπτώσεις, απειλεί και πάλι τα παράλια του νομού Λάρισας, το οποίο θα ξεσπάσει σήμερα και θα συνεχιστεί και το Σάββατο.

Η ένταση των φαινομένων που θα εκδηλωθούν θα είναι μεγάλη στα ανατολικά του νομού όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κ. Παναγιώτης Σκριμιζέας «με θυελλώδεις ανατολικούς– βορειοανατολικούς άνεμους και συνεχή, ισχυρή βροχή. Η θάλασσα, σημειώνει, θα «βγει» ορμητικά στη στεριά…».

Τα πρώτα δείγματα των φαινομένων ξεκίνησαν χθες το βράδυ, με βροχές και χιόνια στα ορεινά σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τον κ. Σκριμιζέα «σημαντικά φαινόμενα παρατηρούνται να ξεκινούν στην ανατολική Θεσσαλία.

Στις θαλάσσιες – παράκτιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα με πρόσκαιρη ύφεση τις απογευματινές ώρες.

Από το βράδυ της Παρασκευής η κατάσταση θα επιδεινωθεί αρχικά στη δυτική Θεσσαλία και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας γενικότερα.

Το Σάββατο θα εκδηλωθεί έντονη κακοκαιρία, δηλαδή ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.

Ειδικότερα, χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά, σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1000 μέτρα ενώ έντονες βροχοπτώσεις θα έχουμε κυρίως στις ανατολικές παράκτιες περιοχές με θυελλώδεις ανατολικούς – βορειοανατολικούς άνεμους, οι οποίοι θα δημιουργούν σε αρκετές περιοχές την αίσθηση της χιονοθύελλας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, όπου τα έντονα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου οπότε και αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση.

Στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία η ύφεση θα αρχίσει από το απόγευμα του Σαββάτου.

Την Κυριακή η κατάσταση από πλευράς φαινομένων θα είναι σε ύφεση ενώ σταδιακά θα εξασθενήσουν και οι ενισχυμένοι βοριάδες. Βέβαια το κρύο θα είναι αισθητό».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass