ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στους δρόμους κόντρα στο πολυνομοσχέδιο

*Δίνουν νέο ραντεβού για τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης των προαπαιτούμενων

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2018 22:36
Από τη συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ Από τη συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ

Την πλήρη αντίθεσή τους εξέφρασαν με απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια οι διαδηλωτές στη Λάρισα ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το πολυνομοσχέδιο «που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στην Κεντρική πλατεία στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που αποφάσισε μαζί με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενώ το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» και η ΕΛΜΕ Λάρισας διοργάνωσαν πανεργατικό - πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στους δρόμους βγήκαν εργαζόμενοι, αγρότες, και φοιτητές αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγές στα εργασιακά, στα επιδόματα και που φέρνει πλειστηριασμούς. Στην ομιλία του στην Κεντρική πλατεία ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Θοδωρής Αναπλιώτης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «να το γράψουν καλά στο μυαλό τους ότι και να περάσουν τα μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά. Η εργατική τάξη με το κίνημά της θα οργανωθεί και θα το αντιπαλέψει στην πράξη, ώστε να μην εφαρμοστεί. Δώσαμε μια μάχη μέχρι τώρα με κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και τοπικά αλλά και πανελλαδικά εδώ και ένα μήνα».

Ο κ. Αναπλιώτης συνεχίζοντας υποστήριξε για το θέμα της απεργίας «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την παραγγελία που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσπαθώντας να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία του Πρωτοβάθμιου σωματείου. Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση για την οποία γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους. Δεν θα το κάνουμε δώρο στα αφεντικά και στο πολιτικό προσωπικό τους. Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων "δημοσιονομικής προσαρμογής" αλλά και καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα ξεδιάντροπα η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση χθες με την οποία διανθίζει την απόφαση της κυβέρνησης για το χτύπημα στην απεργία, ονομάζοντάς τη “δημοκρατική” απόφαση. Η απεργία είναι δικαίωμα των εργατών και αυτοί αποφασίζουν για αυτή και μόνο. Μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν φτιάξει για την εργατική τάξη, θέλουν να τη φιμώσουν, να καταργήσουν ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και με αίμα χιλιάδων εργατών. Ας αφήσουν τη δημοκρατικοφάνεια, δεν πείθουν κανένα. Το είπαμε και το ξαναλέμε δεν θα περάσει αυτή η εξέλιξη».

Παράλληλα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απηύθυνε κάλεσμα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας. Στη συγκέντρωση της Κεντρικής πλατείας συμμετείχαν με δικά τους πανό η «Λαϊκή Ενότητα» και η «Λάντζα – παρεμβάσεις». Ακολούθησε πορεία σε κεντρικές οδούς της Λάρισας.

Η ΑΔΕΔΥ

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» και η ΕΛΜΕ Λάρισας, διοργάνωσαν πανεργατικό - πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου.

«Η συγκυβέρνηση συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση», ανέφερε ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου κατά την ομιλία του προσθέτοντας ότι «εμείς οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, σε μια περίοδο μάλιστα που διευρύνονται οι κοινωνικές ανάγκες και αντικειμενικά μεγαλώνουν οι δυνατότητες ικανοποίησής τους. Δεν μπορούμε ως εργαζόμενοι να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην επικαλούμενη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και ώρα 12:30 το μεσημέρι έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Υπόμνημα διαμαρτυρίας κατέθεσαν τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας στον γενικό διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Απόστολο Ντόβα, μιας και όπως υποστήριξαν «δεν έγιναν δεκτοί από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκο Ντίτορα».       

Στο υπόμνημά τους ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής. Τα ψέματα, η κοροϊδία, ο αποπροσανατολισμός και ο εφησυχασμός των εργαζομένων είναι βασική στρατηγική της για να υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, συνεχίζοντας την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Φέρνει νομοθετικές διατάξεις που οδηγούν σε βάρβαρες ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων και του κλάδου μας», κατέληγε παραθέτοντας και το διεκδικητικό πλαίσιο.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Γ. Γαλλιός.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι έδωσαν νέο ραντεβού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για μεθαύριο Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass