«ΦΩΝΑΞΑΝ» ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

«Όχι» άλλη ανοχή στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης!

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2018 22:08

«Να το γράψουν καλά στο μυαλό τους ότι και να περάσουν τα μέτρα… θα μείνουν στα χαρτιά!». Αυτό τονίστηκε προς κάθε κατεύθυνση, ανάμεσα στα άλλα, στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν στην Ελασσόνα το Σωματείο Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας και το ΠΑΜΕ.

Ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στη μικρή πλατεία, έξω από το Γραφείο των ΕΛΤΑ Ελασσόνας, ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας, που χαρακτηριστικά επισήμανε:

«Η εργατική τάξη με το κίνημά της θα οργανωθεί και θα τα αντιπαλέψει στην πράξη, ώστε να μην εφαρμοστούν. Η σημερινή απεργία και συγκέντρωσή μας αποτελεί απάντηση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην ΕΕ και στην μεγαλοεργοδοσία που εντείνουν τη βάρβαρη επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, των μικρών αγροτών και ΕΒΕ για να αυξηθούν τα κέρδη τους.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση για την οποία γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους. Δεν θα το κάνουμε δώρο στα αφεντικά και στο πολιτικό προσωπικό τους. Κάτω τα ξερά σας, η απεργία είναι δικαίωμα των εργατών και αυτοί αποφασίζουν για αυτή και μόνο. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τη λειτουργία του πρωτοβάθμιου σωματείου, αλλά μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν φτιάξει για την εργατική τάξη, θέλουν να τη φιμώσουν κιόλας, να καταργήσουν το δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα χιλιάδων εργατών. Ας αφήσουν τη δημοκρατικοφάνεια, δεν πείθουν κανένα, όταν την ίδια στιγμή δίνουν το δικαίωμα στην εργοδοσία να δημιουργεί ενώσεις προσώπων και να φτιάχνει σωματεία που θα λειτουργούν κατ΄ εντολή τους. Το είπαμε και το ξαναλέμε. Δεν θα περάσει αυτή η εξέλιξη.

Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Στους εκβιασμούς και στα διλήμματα που προβάλλουν για να κλείσουν τη συμφωνία της 3ης αξιολόγησης.

Απορρίπτουμε αγωνιστικά την απάτη της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία. Η καπιταλιστική ανάπτυξη φέρνει νέα μέτρα τα οποία θα προστεθούν πάνω στα παλιότερα που πολλά τώρα αρχίζουν να υλοποιούνται.

Τους απαντάμε: δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και μετά την 3η αξιολόγηση. Για να μην υπάρξουν νέες θυσίες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να αβγατίζουν τα κέρδη τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι».

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με συνθήματα των συγκεντρωμένων στους κεντρικούς δρόμους της Ελασσόνας. 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass