ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ:

Χωρίς αετό αλλά με άφθονο κρασί

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2018 22:16
Κατάμεστο από χιλιάδες Λαρισαίους το κλειστό στάδιο στη Νεάπολη Κατάμεστο από χιλιάδες Λαρισαίους το κλειστό στάδιο στη Νεάπολη

Μπορεί ο καιρός χθες, Καθαρά Δευτέρα, να μην αποδείχθηκε σύμμαχος του εορταστικού τριημέρου αλλά δεν θα μπορούσε να σταθεί και εμπόδιο στη διάθεση για γλέντι.

Αφού σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, τηρώντας τα έθιμα, στήθηκαν γιορτές για την υποδοχή της Σαρακοστής, αφήνοντας πίσω το τριώδιο.

Ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε επίσης το έθιμο του πετάγματος του αετού αλλά παντού στήθηκαν γλέντια, με παραδοσιακή μουσική και χορό και το φαγοπότι -την πρώτη ημέρα της νηστείας του Πάσχα- να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φασολάδα, θαλασσινά, ελιές, χαλβά και άφθονο κρασί με κυρίαρχη επίσης την παραδοσιακή λαγάνα.

Αρκετοί επέλεξαν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη γενέτειρά τους ενώ χιλιάδες Λαρισαίοι βρέθηκαν στο κλειστό στάδιο της Νεάπολης, λαμβάνοντας μέρος στην κεντρική εκδήλωση του Δήμου Λαρισαίων, σε ένα λαϊκό γλέντι.

Με τη Λαϊκή όπως και την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου (με τους Σπύρο Καβαλιεράτο, Βαγγέλη Τσιαπλέ, Αλέξανδρο Τσιωνά, Μαρία Δεληγιάννη, Κώστα Δεδούση, Ρήγα Μακρόπουλο, Κώστα Παπαδημητρίου, Απόστολο Μαυραντζά και Γιώργο Δεληγιάννη) να παρασέρνουν στον χορό τους παρευρισκόμενους έχοντας απολαύσει τα σαρακοστιανά που ετοίμασαν σπουδαστές και εκπαιδευτικοί σεφ του τμήματος μαγειρικής τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας.

Στους παρευρισκόμενους ευχήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης τονίζοντας, με αφορμή και τις χιλιάδες των συμπολιτών που κατέκλυσαν το Κλειστό, ότι «του χρόνου η γιορτή θα υλοποιηθεί στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης που θα διαμορφωθεί σε κλειστό χώρο, με μεγαλύτερη χωρητικότητα». Για να προσθέσει ο κ. Καλογιάννης ότι «μόλις πιάσει η άνοιξη, λαϊκές εκδηλώσεις θα διοργανωθούν σε κάθε γειτονιά».

Εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στην Τερψιθέα, στην Αμυγδαλέα και στη Ραχούλα, όπου παρακολούθησαν πλήθος κόσμου. Στις εκδηλώσεις το "παρών" έδωσε και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass