Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟ

«Με άσκηση και κατάνυξη»

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2018 16:16

Με τη συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, τελέσθηκε την Κυριακή της Τυρινής 18 Φεβρουαρίου, στον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου

στη Λάρισα, ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος ανέγνωσε στο τέλος της ακολουθίας τη συγχωρητική ευχή στους πατέρες και τους συγκεντρωμένους πιστούς και ζήτησε συγγνώμη από όποιον άθελά του πίκρανε ή στενοχώρησε.

Στην επίκαιρη ομιλία του ο σεβασμιότατος κ. Ιγνάτιος, αναφέρθηκε «στην άσκηση, η οποία πρέπει να διακατέχει όλη την επίγειο ζωή μας και ιδιαίτερα την κατανυκτική αυτή περίοδο, ώστε από την βραχύτητα της παρούσης ζωής να φτάσουμε στην αιωνιότητα. Συγκεκριμένα είπε ακόμη, ότι η παρούσα ζωή είναι κόπος και μόχθος ενώ η μέλλουσα έχει βραβεία και αμοιβές, η παρούσα ζωή πέλαγος, ενώ η μέλλουσα λιμάνι. Ο ορθόδοξος χριστιανός πρέπει λοιπόν να αναζητά την κατάνυξη και όχι την άνεση διότι μετά ανέσεως κανείς δεν κερδίζει την ουράνια βασιλεία». Ευχήθηκε δε σε όλους καλό στάδιο και ευλογημένη η αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass