ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ

Καθαρά Δευτέρα στους Γόννους

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2018 21:34

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε)»

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για το τριήμερο της Αποκριάς στους Γόννους.

Η προετοιμασία άρχισε μέρες πριν με τις εξορμήσεις των μελών και φίλων του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικού Μουσείου Γόννων για τη συγκέντρωση των καύσιμων υλικών, ξύλα μαζεύτηκαν και στοιβάχτηκαν περιμένοντας υπομονετικά τον Καρνάβαλο. Ο Καρνάβαλος και η θεματική επιλογή των τριών γουρουνιών ετοιμάστηκαν τις προηγούμενες μέρες και το απόγευμα της Κυριακής άρχισε το έθιμο. Ομάδα λαμπαδηφόρων με δάδες άνοιγε τον δρόμο και ακολουθούσε το άρμα με τα τρία γουρουνάκια. Στη συνέχεια άναψε η φωτιά και ο βασιλιάς Καρνάβαλος κάηκε μέσα σε πυροτεχνήματα και κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων. Εκατοντάδες λουκάνικα – προσφορά ντόπιων και Λαρισαίων επαγγελματιών - ψήθηκαν και μοιράστηκαν στον κόσμο συνοδεία κρασιού, ενώ δεν έλειψε κι ο χορός μέχρι αργά.
Την Kαθαρά Δευτέρα το πρωί τη σκυτάλη πήρε η παραδοσιακή φασολάδα και το μπουρανί. Από πολύ νωρίς, μέλη του συλλόγου κι εθελοντές έστησαν τα καζάνια και το ψιλοβρόχι δεν άλλαξε το πρόγραμμα. Τα υλικά ετοιμάστηκαν με φροντίδα και μεράκι κι άρχισε το σιγοβράσιμο. Ο κόσμος παρακολούθησε πρώτα τα χορευτικά δρώμενα των μικρών του συλλόγου στην πλατεία και όταν τα καζάνια κατέβηκαν από τη φωτιά ακολούθησε φαγοπότι μαζί με ελιές, τουρσί, λαγάνες και χαλβά, προσφορά του Δήμου Τεμπών.
Τις δύο εκδηλώσεις άνοιξε με χαιρετισμό η αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Τσιόπα η οποία ευχήθηκε σε όλους καλή Σαρακοστή.
Τα μέλη του συλλόγου ευχαρίστησαν τους εθελοντές που βοήθησαν στις εκδηλώσεις, τους χορηγούς και τον Δήμο Τεμπών για τις προσφορές κι έδωσαν την υπόσχεση για περισσότερες εκδηλώσεις του χρόνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass