ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ 2 ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΦΑΓΗΤΟΥ

Για 9 σάντουιτς πλήρωσαν… 8 χρόνια φυλακή

* Έκανε λόγο για «κακόγουστη πλάκα» ο ένας, αλλά κανένας δεν γέλασε *«Αυτά τα σάντουιτς χρυσά τα πληρώσατε», τους είπε η πρόεδρος

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 22:32
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κι αν το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν πλήρωσαν ούτε ευρώ για να πάρουν 9 σάντουιτς, χθες όμως τους ήρθε ο λογαριασμός από δικαστήριο της Λάρισας και ήταν… τσιμπημένος.

Δύο Ρομά, τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 4 ετών ο καθένας καθώς είχαν την ατυχή έμπνευση να τρομάξουν για τα καλά εργαζόμενους σε ταχυφαγείο που μετέφεραν παραγγελία φαγητού. Αφού τους πήραν τα φαγητά χωρίς να πληρώσουν, εν συνεχεία απειλώντας τους με ένα ρόπαλο, προσπάθησαν να κλέψουν και χρήματα. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο ένας εκ των δύο δραστών ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως ήταν μια κακή… πλάκα αλλά χωρίς να πείσει το δικαστήριο. Από την άλλη οι παθόντες περιέγραψαν τις δύσκολες στιγμές που έζησαν εκείνο το βράδυ. Εν τέλει η πρόεδρος του δικαστηρίου τους είπε πως «αυτά τα σάντουιτς τα πληρώσατε χρυσά. Ας ελπίσουμε τα επόμενα να τα πληρώσετε κανονικά στην ώρα τους».

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα, τον Ιούλιο. Ένας εκ των δραστών στις 3.30 τα ξημερώματα παρήγγειλε σάντουιτς από μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η παραγγελία ήταν για τη Νέα Σμύρνη. Τρία άτομα βρίσκονταν στο αυτοκίνητο που πήγε την παραγγελία. Οδηγός ήταν ο υπεύθυνος του μαγαζιού, συνοδηγός ήταν ακόμα ο εργαζόμενος ως διανομέας, ενώ στο πίσω κάθισμα καθόταν και μια ακόμα κοπέλα.

Ο ένας κατηγορούμενος παρέλαβε την παραγγελία με το φαγητό χωρίς να πληρώσει ενώ παράλληλα εμφανίστηκε και δεύτερος, ο οποίος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, προσέγγισε το αυτοκίνητο απαιτώντας πορτοφόλι που είχε χρήματα από προηγούμενες παραγγελίες, όπως και ένα κινητό. Ο οδηγός όμως και οι άλλοι δύο που επέβαιναν στο αυτοκίνητο αντέδρασαν ψύχραιμα και έφυγαν. Όμως οι στιγμές που πέρασαν ήταν δύσκολες και τις περιέγραψαν κατά την ακροαματική διαδικασία.

«Έχω μετανιώσει. Ήταν μια κακόγουστη πλάκα που την αποφασίσαμε εκείνη τη στιγμή. Είχαμε πιει λίγο παραπάνω εκείνη τη νύχτα. Μόνο τα σάντουιτς θέλαμε και τίποτα παραπάνω. Την επόμενη ημέρα που ήμουν νηφάλιος κατάλαβα το λάθος μου» είπε μεταξύ άλλων ο ένας εκ των δύο δραστών τόσο ενώπιον εφέτη και εισαγγελέα, όσο και ενώπιον ανακριτή.

Οι δύο Ρομά (ο ένας προσωρινά κρατούμενος) κρίθηκαν ένοχοι για δύο πράξεις. Τιμωρήθηκαν, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, με συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών ενώ το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που άσκησαν.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass