ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΝ. ΣΑΡΧΩΣΗ

Ο Αναστάσιος Αλβανίας προσκλήθηκε στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 17 Απρ 2018 22:14
Ο δήμαρχος κ. Παν. Σαρχώσης και ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Κων. Κουλιός με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και τον εικαστικό Χρ. Παπανικολάου Ο δήμαρχος κ. Παν. Σαρχώσης και ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Κων. Κουλιός με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και τον εικαστικό Χρ. Παπανικολάου

Επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τον Δήμο Τυρνάβου απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης προς τον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Η επίσημη πρόσκληση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ. Σαρχώσης με τον μακαριότατο κ. Αναστάσιο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα.

Ο κ. Αναστάσιος ευχαρίστησε τον κ. Σαρχώση για την πρόσκληση την οποία αποδέχτηκε με εγκαρδιότητα.

Κατά τη συνάντηση ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός εξέφρασε τον θαυμασμό του στο πρόσωπο του ιεράρχη και στο τεράστιο έργο που κάνει στην Αλβανία αλλά και στο παρελθόν σε πολλές γωνιές του κόσμου. Αναφέρθηκε επίσης στην πόλη του Τυρνάβου με τις πολλές εκκλησίες και παρεκκλήσια καθώς και στην ιστορία της πόλης στην οποία για την ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό θυσιάστηκαν δύο νεομάρτυρες, ο πολιούχος Τυρνάβου Άγιος Γεδεών και ο Άγιος Γεώργιος ο εκ Ραψάνης.

Μιλώντας ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης αναφερόμενος στον μακαριότατο κ. Αναστάσιο δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσωπικότητα του ανδρός ο οποίος έχει μια δομημένη θεολογική σκέψη.

Η επίσκεψη περιλάμβανε επίσης ξενάγηση στους χώρους της Αρχιεπισκοπής. Ιδιαίτερα τιμητικό ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος στα Τίρανα καθώς και στο παρεκκλήσιο, παρουσιάστηκε το έργο της αγιογράφησης από τον ίδιο τον δημιουργό κ. Χρήστο Παπανικολάου.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης η δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Χαρίκλεια Σουρλαντζή.

Στον αρχιεπίσκοπο προσφέρθηκαν τα πρακτικά του 1ου Συνεδρίου Τυρναβίτικων Σπουδών και παλαιωμένο τσίπουρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass