Στόχος η αυτοδυναμία και η 3η έδρα στη Λάρισα

* Θα επιδιώξουμε συνεργασίες με φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, διαβεβαίωσε ο γραμματέας της ΝΔ * Όλες οι «φυλές» της τοπικής ΝΔ στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2018 22:02
Δεν δίνουμε χρίσματα, αλλά δεν θα αφήσουμε σκόρπιες δυνάμεις μας να δράσουν και να χάσουμε δήμους, δήλωσε ο Λ. Αυγενάκης Δεν δίνουμε χρίσματα, αλλά δεν θα αφήσουμε σκόρπιες δυνάμεις μας να δράσουν και να χάσουμε δήμους, δήλωσε ο Λ. Αυγενάκης

Τους στόχους της ΝΔ που είναι η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, οι οποίες όσο γρηγορότερα γίνουν τόσο καλύτερα για όλους, αλλά και οι συνεργασίες που θα επιδιώξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πολιτικές δυνάμεις που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, όπως και η συγκρότηση ψηφοδελτίων με άτομα που εκφράζουν την κοινωνία παρουσίασε από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε χθες ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης, με αφορμή τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης ΝΟΔΕ Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία ήταν προσκεκλημένος και ομιλητής, αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές δήλωσε ότι «δεν δίνουμε χρίσματα, αλλά και δεν θα αφήσουμε σκόρπιες δυνάμεις να δράσουν και να αφήνουμε αποτελέσματα σαν αυτά που είχαμε προσφάτως στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές στη Λάρισα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επέκρινε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ανασφάλεια που έχουν φέρει στην ελληνική κοινωνία, τόσο με την αύξηση της εγκληματικότητας, όσο και με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στο Σκοπιανό, αλλά και για το 4ο μνημόνιο που έχουν υπογράψει δεσμεύοντας σε πολλά την επόμενη κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη.  

 

Απαντώντας στην «ΕτΔ»

Κληθείς αρχικά να απαντήσει στην ερώτηση της «ΕτΔ» για τα σενάρια που φέρουν τον Κυρ. Μητσοτάκη να συζητά με πρόσωπα άλλων κομμάτων, κυρίως του παλιού ΠΑΣΟΚ για τη στελέχωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων και πώς αυτό επιδρά στην ψυχολογία των στελεχών του κόμματος και ιδιαίτερα αυτών που ακολουθούν τη διαδικασία ένταξης στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: Στη ΝΔ δεν θέλουμε φανατικούς ψηφοφόρους, αλλά πολλούς. Η επόμενη μέρα, παρά την αυτοδυναμία δεν θα μας εμποδίσει να πάμε σε συμμαχίες με δυνάμεις που ανήκουν στο ευρωπαϊκό τόξο. Όσον αφορά στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, σαφώς σεβόμαστε τα στελέχη μας, αλλά από την άλλη επιδίωξή μας είναι να συνδυάσουμε σε αυτά εμπειρία και φρέσκα πρόσωπα. Στο Πολιτικό Μητρώο μας έχουν εγγραφεί 2.500 ενεργά μέλη, τα οποία αξιολογούνται. Η φιλοδοξία μας στη Λάρισα είναι να βγάλουμε και 3η έδρα».

Ο κ. Αυγενάκης απαντώντας δε σε άλλη ερώτηση δήλωσε άγνοια για τα σενάρια που θέλουν τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη να μεταπηδά στη Ν.Δ.

 

Βραβείο στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια εκφράστηκε για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστο Καπετάνο, ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος κατέταξε την τοπική κομματική οργάνωση «στις τρεις πρώτες πιο αποτελεσματικές γαλάζιες ΝΟΔΕ σε όλη τη χώρα», τονίζοντας «πως είναι παράδειγμα προς μίμηση προς όλους».  

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ που θα γίνουν στις 13 Μαΐου, όπου τα μέλη της ΝΔ θα εκλέξουν τα στελέχη της σε τοπικό επίπεδο και τους συνέδρους για το 12ο Τακτικό Συνέδριο, ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε ότι «πλέον τα μέλη του κόμματος αποκτούν πέρα από δικαιώματα και υποχρεώσεις. Δικαίωμα να συμμετέχουν έχουν αυτοί που είναι ταμιακώς ενήμεροι και μέχρι στιγμής 100.000 Νεοδημοκράτες είναι τακτοποιημένοι οικονομικά για το έτος 2018″.

 

Αυτοδιοικητικές εκλογές

Όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο γραμματέας του κόμματος ανέφερε πως «μας ενδιαφέρουν πολύ για αυτόν τον λόγο κι έχουμε ξεκινήσει πολύ έγκαιρα την αξιολόγηση όλων των ενεργεία αυτοδιοικήσεων α’ και β’ βαθμού. Καταγράφουμε επίσης πρόσωπα, στελέχη αυτοδιοικητικά όχι απαραίτητα μέλη του κόμματός μας για να μπουν σε αυτή τη μάχη να διεκδικήσουν τη δημαρχία ή την περιφέρεια και σε συνεργασία με τους βουλευτές και τα τοπικά στελέχη έχουμε ήδη διάλογο έτσι ώστε να αναζητήσουμε πρόσωπα που θα ενώσουν, θα παράξουν έργο και θα φέρουν θετικά αποτελέσματα στις κοινωνίες που θα εκλεγούν. Δεν δίνουμε χρίσματα αλλά δεν έχουμε καμία διάθεση να αφήσουμε δυνάμεις σκόρπιες και να έχουμε αποτελέσματα όπως αυτά που είχαν συμβεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές της Λάρισας. Η παράκληση, η οποία κάνουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους είναι ότι πέρα από το εγώ υπάρχει το εμείς για αυτό το ζητούμενό μας είναι το εμείς όχι μόνο ως κόμμα αλλά και ως χώρα».

 

Τα βέλη του στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Αυγενάκης «το πρόγραμμα που η Κυβέρνηση αυτή εμφανίζει ως αναπτυξιακό δεν μας δεσμεύει. Ένα σχέδιο με τολμηρές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Ένα σχέδιο το οποίο δίνει μεγάλη έμφαση στην Παιδεία και στην ανάγκη να παντρέψουμε τις δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας με το παραγόμενο αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Και εκεί είμαστε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα ακόμη. Ένα σχέδιο το οποίο δίνει έμφαση στη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για καλύτερες παροχές Υγείας. Και βέβαια βάζει πολύ ψηλά στην προτεραιότητά του την ασφάλεια του πολίτη ως προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής δραστηριότητας».

 

Εθνικά θέματα

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο γραμματέας της ΝΔ κ. Αυγενάκης για τα εθνικά θέματα, καθώς «είναι προφανές ότι υπάρχει μια δυσλειτουργία σε αυτό το πεδίο. Νομίζω ότι επείγει να υπάρξει ένας κυβερνητικός συντονισμός, ώστε τουλάχιστον τα διάφορα κέντρα να περιγράφουν με τον ίδιο τρόπο τα πραγματικά περιστατικά. Έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Τα Ίμια -όπως και κάθε άλλη νησίδα την κυριαρχία της οποίας αμφισβητεί η Άγκυρα- είναι ελληνικά. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι Άγκυρα δοκιμάζει τα διπλωματικά ανακλαστικά, την επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά και την πολιτική αποφασιστικότητα της χώρας μας. Και γι’ αυτό ακριβώς υποστηρίζουμε ότι και η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για όσα συμβαίνουν, τα οποία δεν θεωρούμε τυχαίο ότι συμβαίνουν μετά το ταξίδι του κ. Ερντογάν στη χώρα μας το οποίο μάλιστα οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς εμφάνισαν ως άκρως επιτυχημένο. Σκεφτείτε δηλαδή να ήταν αποτυχημένο τι θα συνέβαινε. Η ΝΔ πάντως στα εθνικά θέματα θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

 

Οι δύο βουλευτές

Στο πλευρό του γραμματέα της ΝΔ ήταν οι δύο βουλευτές του κόμματος κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, αλλά και το μέλος της Π.Ε. Λένα Αξιόγλου.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «η ΝΔ θα έχει την αυτοδυναμία στις εκλογές και αυτή η αυτοπεποίθεση αντλείται από την καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες, οι οποίοι πλέον δεν τρέφουν αυταπάτες με τις φρούδες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αναφερόμενος στο νέο κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια, τόνισε ότι «αυτό δεν πείθει ούτε τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη», υπενθυμίζοντας σχετικές αντικρουόμενες απόψεις.

Από την πλευρά του ο αναπλ. τομεάρχης Παιδείας τόνισε ότι «η κοινωνία ανυπομονεί να γίνουν εκλογές για να φύγει η πιο καταστροφική κυβέρνηση που πέρασε από την χώρα, ο κόσμος κατάλαβε τι θα πει αριστερά» και πρόσθεσε ότι η ΝΔ αν και θα έχει την αυτοδυναμία επειδή είναι ένα σύγχρονο κόμμα θα επιδιώξει τις απαραίτητες συνεργασίες».

 

Η συνεδρίαση της ΝΟΣ

Παρουσία όλων των… «τοπικών φυλών και τάσεων» της τοπικής ΝΔ πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι η διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ Λάρισας, με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνο να προχωρά σε έναν απολογισμό δράσης, αλλά κυρίως ενόψει των εσωκομματικών εκλογών να εμφανίζεται ενωτικός. «Η ΝΔ βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, όλοι κινούμαστε από άκρη σε άκρη. Η ΝΔ και στο νόμο Λάρισας πορεύεται ενωμένη στο δρόμο των εσωκομματικών εκλογών με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές. Θέλουμε τη μαζική συμμετοχή με ήπιο κλίμα και είναι πολύ σημαντικό γεγονός οι αυξανόμενες ανανεώσεις και εγγραφές των μελών μας. Ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ, εγγυώμαι ότι οι εκλογές στον νομό μας θα διεξαχθούν άψογα, θεσμικά και αντικειμενικά. Ο αντίπαλος είναι εκτός των τειχών και είναι η ανυπόληπτη και παραπαίουσα συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσουν στην πατρίδα μας όραμα και προοπτική».

Ρεπ: Γιώργος Ρούστας

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass