Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον νομό Λάρισας

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 16:08

Πληθώρα θρησκευτικών εκδηλώσεων τις προσεχείς ημέρες στον νομό Λάρισας:

 

 

 

Τιμάται ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος
ΣΤΟ ΔΕΣΦΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Με λαμπρότητα και θεία κατάνυξη θα τιμηθεί στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στην Αμπελιά Φαρσάλων η μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο ομώνυμο ναΐδριο που βρίσκεται στον προαύλειο χώρο του ΔΕΣΦΑ. Οι εκδηλώσεις λόγω του Αγίου Πνεύματος θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 30 Μαΐου το απόγευμα, στις 7 μ.μ. με την τέλεση του εσπερινού και της αρτοκλασίας, ενώ την Πέμπτη 31 Μαΐου στις 7.30 π.μ. θα τελεσθεί θεία λειτουργία, αρτοκλασία και θα γίνει θείο κήρυγμα.

 

 

Πανηγυρίζει η Σκαμνιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Ο Σύλλογος των Απανταχού Σκαμνιωτών, καλεί όλους τους απανταχού Σκαμνιώτες και φίλους, στις εκδηλώσεις για την πανήγυρη της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, αύριο Κυριακή 27 Μαΐου. Το πρωί της Κυριακής, θα τελεστεί θεία λειτουργία στη γραφική εκκλησία Αγίας Τριάδας της παλιάς Σκαμνιάς, μνημείο που συνδέει όλους τους Σκαμνιώτες, καθώς είναι το μοναδικό που σώθηκε από το κάψιμο του χωριού από τους Γερμανούς το 1943.
Μετά τη Θεία λειτουργία, θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι, με λαϊκή ορχήστρα στην πλατεία του χωριού. Στο γλέντι θα πάρει μέρος με παραδοσιακούς χορούς, το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου.

 

 

Λειτουργίες στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης θα τελεσθούν θείες λειτουργίες αύριο Κυριακή της Πεντηκοστής 27 Μαΐου και μεθαύριο Δευτέρα 28 του μήνα, του Αγίου Πνεύματος. Σήμερα Σάββατο 26 Μαΐου το απόγευμα στις 7 θα τελεσθεί εσπερινός και τρισάγιο ψυχοσαββάτου, υπέρ των ψυχών. Επίσης θα τελούνται θείες λειτουργίες κάθε Κυριακή και μεγάλες εορτές τη θερινή περίοδο.

 

ΣΤΗΝ «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ»
Πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Πνεύματος

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Μεθαύριο Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου «Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ).
Αύριο Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός, ενώ ανήμερα της εορτής στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και θα γίνει Θείο Κήρυγμα.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης οι αφοί Δοντά θα δεξιωθούν όλους τους παρευρισκόμενους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του εργοστασίου στα Φάρσαλα.

 

Πανηγυρίζει ο ναός της Αγίας Τριάδας Αγιάς
Γιορτάζει και πανηγυρίζει μεθαύριο Δευτέρα 28 Μαΐου Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς πάνω από την Αγιά, ανατολικά του υψώματος «Παλαιόκαστρο».
Ο ναός, μονόκλιτη βασιλική, είναι των αρχών του 17ου αιώνα (1609) και αποτελεί το καθολικό παλαιότερης ομώνυμης μονής.
Το πρωί της Δευτέρας, στις 7:30, θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα της Κυριακής, στις 7, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός.

 

Πανηγυρίζει ναός στη Σκήτη Αγιάς
Γιορτάζει και πανηγυρίζει μεθαύριο Δευτέρα 28 Μαΐου ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας στη Σκήτη Αγιάς. Το απόγευμα της Κυριακής, στις 7:30, θα τελεσθεί από τον πρωτοπρεσβύτερο ιερέα π. Αθανάσιο Μακρή μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και λιτάνευση της εικόνας. Το πρωί της Δευτέρας, στις 7, θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass