«Ο μόνος πόλεμος που συμμετέχουμε είναι ο ταξικός»

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 16:10

Αντιπολεμική - αντιεθνική συγκέντρωση και πορεία διοργάνωσαν χθες στη Λάρισα συλλογικότητες αναρχικών από διάφορες περιοχές της χώρας. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου με τα μέλη της Συνέλευσης Αναρχικών Λάρισας, σε ανακοίνωσή τους, να σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «ως αναρχικοί προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη και ως εχθρούς δεν αναγνωρίζουμε κανέναν άλλο από κράτος και κεφάλαιο.

Καμιά ονομασία των Σκοπίων ή της Μακεδονίας δε μας ενώνει και κανένα ελληνοτουρκικό εθνικιστικό μίσος δεν μας χωρίζει από τους γειτονικούς λαούς. Αντιθέτως, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, μας ενώνει η αντίσταση και οι κοινωνικοί αγώνες με τους από τα κάτω».

 «Απέναντι στις σειρήνες του πολέμου να κρούσουμε τον κώδωνα του προλεταριακού διεθνισμού», τονίζει η Αναρχική Ομοσπονδία προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη στην κατάταξη των ΝΑΤΟϊκών χωρών με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες αναλογικά με το ΑΕΠ τους».

«Ως μέλος του ΝΑΤΟ και ως οργανικό κομμάτι του άρματος του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, στο ελληνικό κράτος έχει υποδειχθεί ο ρόλος του τοποτηρητή (δεύτερου τη τάξει μετά το Ισραήλ) των αντίστοιχων συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας (στην οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018 η πολεμική άσκηση «Ηνίοχος») και η αντίστοιχη του Άραξου (υπάρχει πιθανότητα επανεγκατάστασης πυρηνικών) πρόκειται να αναβαθμιστούν. Στη Λάρισα πρόκειται να δημιουργηθεί βάση με drones, ενώ στην Αλεξανδρούπολη προβλέπεται η κατασκευή βάσης ελικοπτέρων. Για τη Σύρο, ο ΝΑΤΟϊκός σχεδιασμός ορίζει τη μετατροπή του λιμανιού της Ερμούπολης σε στρατηγικό σημείο, όπου θα επισκευάζονται και θα ανεφοδιάζονται τα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού». «Σήμερα, είναι απαραίτητη η συγκρότηση ενός αντιπολεμικού κινήματος στη βάση της διεθνιστικής, ταξικής αλληλεγγύης».

«Ο μόνος πόλεμος στον οποίο συμμετέχουμε», σημειώνεται από άλλη συλλογικότητα «είναι ο ασταμάτητος κοινωνικός και ταξικός πόλεμος, απόληξη του οποίου επιζητούμε να είναι η κοινωνική επανάσταση που θα κατακρημνίσει τον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου για να καταστήσει εφικτή την πανανθρώπινη ακρατική και εξισωτική συνύπαρξη και τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση πάνω στις βάσεις του ελευθεριακού κομμουνισμού». Οι διαδηλωτές φώναξαν αντιπολεμικά συνθήματα έξω από το ΑΤΑ, ενώ η πορεία συνεχίσθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass