Αρωμα Λάρισας απόψε στις Βρυξέλλες

ΤΡΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ, ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ...

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 19:08 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Ιουν 2018 20:10
Η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη Η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη

Τι κι αν βρίσκονται δύο χιλιάδες χιλιόμετρα βόρεια της Λάρισας, σήμερα το βράδυ θα… μοσχοβολήσουν Λάρισα. Στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στον πολυχώρο πολιτισμού CliqueArt τρεις συντοπίτες μας θα συμβάλουν ο καθένας από το δικό του μετερίζι σε μια λαρισαϊκή σύμπραξη γεμάτη ταλέντο και δημιουργία.

Ο Χρήστος Γκακούδης βάζει τον χώρο (CliqueArt), η Κλεονίκη Δεμίρη τη φωνή και η Μαρία Παπανδρέου τις εικαστικές δημιουργίες.

Η πρωτεύουσα του Βελγίου, μια πόλη με έντονο ελληνικό στοιχείο, αφού αριθμεί περίπου 20.000 Έλληνες, απόψε θα υποδεχθεί την αισθαντική φωνή της Κλεονίκης Δεμίρη. Η Λαρισαία ερμηνεύτρια θα ταξιδέψει όσους βρεθούν στον χώρο CliqueArt στην Ελλάδα με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, αλλά και στην Ιταλία, την Ισπανία, την Αργεντινή και το Μεξικό. Στον ίδιο χώρο από τις 15 Μαΐου φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Παπανδρέου, της Λαρισαίας που έχει «χρωματίσει» το εσωτερικό των βελγικών, και όχι μόνο, σπιτιών!

Για αυτήν τη λαρισαϊκή σύμπραξη μίλησε στην «Ε» ο ιδιοκτήτης του χώρου δικηγόρος Χρήστος Γκακούδης. Αρχικά τον ρωτήσαμε πώς… συνδυάζεται η νομική του ιδιότητα με την παράλληλη ενασχόλησή του με τον πολυχώρο πολιτισμού που διατηρεί: «Και πριν έρθω στις Βρυξέλλες, ενόσω ήμουν στη Λάρισα, πάντα ασχολούμουν με την τέχνη και ειδικότερα τη μουσική, συμμετείχα άλλωστε στη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της πόλης. Έτσι, όταν ήρθα στις Βρυξέλλες, προσπάθησα να δημιουργήσω έναν οικείο χώρο τέχνης, και το αποτέλεσμα ήταν το CliqueArt», σχολίασε ο κ. Γκακούδης. Στη συνέχεια δε επισήμανε ότι «οι Έλληνες της πόλης είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καλλιτεχνικά, σκεφτείτε μόνο πως υπάρχουν 7 θεατρικές ομάδες αποτελούμενες από συμπατριώτες μας, κι έτσι οι εκδηλώσεις μας είτε έχουν τοπική χροιά είτε διεθνή βρίσκουν ανταπόκριση», ενώ συνέχισε λέγοντας «ο πολυχώρος τέχνης CliqueArt στεγάζει διάφορες μορφές τέχνης, ανησυχίες και δράσεις, τι καλύτερο όταν αυτά έχουν κοινή αφετηρία τη γενέθλια πόλη μας, Λάρισα. Το πρόγραμμα που θα ερμηνεύσει απόψε η Κλεονίκη Δεμίρη είναι ένα ταξίδι στη Μεσόγειο, αλλά και μια βόλτα έως τη Λατινική Αμερική, λογικό όμως είναι να σταθούμε λίγο περισσότερο στην Ελλάδα, και όλα αυτά σε ένα φόντο έντονα λαρισαϊκό αφού από τις 15 Μαΐου και μέχρι τις 14 Ιουνίου στο CliqueArt εκθέτει έργα της η Μαρία Παπανδρέου».

Τυχεροί όσοι βρεθούν απόψε στο κέντρο των Βρυξελλών. Κι ίσως όταν κλείσουν τα μάτια τους περπατήσουν στον πεζόδρομο της Βενιζέλου και καθίσουν στα πεζούλια μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο…

*Ο πολυχώρος πολιτισμού CliqueArt asbl βρίσκεται στην οδό de l’ eglise 90, 1150 Stockel, ενώ συνιδιοκτήτης του χώρου, εκτός του Λαρισαίου Χρήστου Γκακούδη, είναι και ο Πάνος Γουργιώτης.

Του Θανάση Αραμπατζή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass