Συγκέντρωση απέναντι στα νέα και παλιά μέτρα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2018 15:40

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλεί όλους τους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες στην πανεργατική συγκέντρωση «να απαντήσουν αγωνιστικά με τη συμμετοχή τους, σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ, στην Κεντρική πλατεία.

Στη νέα αντεργατική επίθεση, την άθλια προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης. Με το σύνθημα “μπροστά οι δικές μας ανάγκες” να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-Ε.Ε., απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΕΚΛ Πάρις Λιόλιος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέθεσε με τη μορφή του κατ’ επείγοντος και ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντεργατικά - αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, για να κλείσει την 4η αξιολόγηση, με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το “τέλος των μνημονίων” αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν ψηφισθεί ως σήμερα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε κάποια από τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης όπως είναι το ζήτημα της «αντιπροσωπευτικότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, για την ενοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, για τον μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, για τη διάλυση των προνοιακών επιδομάτων, για την καρατόμηση του αφορολόγητου ορίου».

Κάλεσμα στη σημερινή συγκέντρωση απευθύνει και η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας υποστηρίζοντας ότι «το πολυνομοσχέδιο ισοδυναμεί με νέο, 4ο και καταστροφικότερο, μνημόνιο. Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο-τέρας και διεκδικούμε μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στην πορεία της χώρας, χωρίς μνημόνια και λιτότητα».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass