Εργα 6 εκατ. ευρώ για ύδρευση και αποχέτευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 22:04
Εργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης έγιναν πρόσφατα στη Μελιβοία Εργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης έγιναν πρόσφατα στη Μελιβοία

Πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος I» του Υπουργείου Εσωτερικών καταθέτουν ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγιάς, με σκοπό την αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε χωριά της περιοχής τους.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.580.000 ευρώ, που αφορά στη Σκήτη, την Ανατολή, την Αμυγδαλή, την Άνω Αμυγδαλή, το Ομόλιο και την Καρίτσα. Η μελέτη προβλέπει την πλήρη αντικατάσταση των υφιστάμενων πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, που είναι κατασκευασμένα από σιδηρούς σωλήνες και των συνοδών τεχνικών έργων χειρισμού του δικτύου.

Το συνολικό ποσό για το έργο συμπεριλαμβάνει τον Φ.Π.Α., εργολαβικό όφελος, αναθεωρήσεις και απρόβλεπτα. Η δαπάνη βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αγιάς και κύριος αυτού η ΔΕΥΑ, μεταξύ των οποίων έχει εγκριθεί σύναψη προγραμματικής σύμβασης.

Σε επικοινωνία μας με τη ΔΕΥΑ, ο διευθυντής της, Μπουζούκης Αλέξης, μας ανέφερε πως, στο ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, θα κατατεθεί πρόταση από τη ΔΕΥΑ και για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Ομόλιο συνολικού προϋπολογισμού 2.530.000 ευρώ.

«Στόχος αυτού του έργου» μας εξήγησε «που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων του οικισμού του Ομολίου και του καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων από το καταληκτικό φρεάτιο του δικτύου βαρύτητας στον βιολογικό καθαρισμό του Στομίου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του πληθυσμού 2011 (Ε.Σ.Υ.Ε.), ο οικισμός αριθμεί 616 κατοίκους. Μέχρι σήμερα τα λύματα των οικιών αποχετεύονται σε μεμονωμένους απορροφητικούς βόθρους, όπου αποσυντίθενται και διηθούνται μέσα στο έδαφος και αποτελούν σημαντική πηγή ρύπανσης των υπογείων υδάτων. Ένα πολύ μικρότερο ποσοστό οικιών πιθανότατα διαθέτει σηπτικούς βόθρους. Εκτός από τους βόθρους, ο οικισμός δεν διαθέτει άλλο δίκτυο αποχέτευσης. Τα λύματα θα οδηγηθούν στην υφιστάμενη ΕΕΛ Στομίου. Το δίκτυο συλλογής θα κατασκευαστεί αποκλειστικά εντός του ορίου οικισμού του Ομολίου, ενώ ο αγωγός μεταφοράς θα κατασκευαστεί επί του ερείσματος της επαρχιακής οδού Ομολίου – Στομίου.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass