Η… βουλή της Κεντρικής πλατείας απέρριψε τη συμφωνία

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ΛΕΕΙ ΤΟ …ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 22:08
Καθολικό το «όχι» των… γερουσιαστών της Κεντρικής πλατείας στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» της ΠΓΔΜ Καθολικό το «όχι» των… γερουσιαστών της Κεντρικής πλατείας στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» της ΠΓΔΜ

Η… βουλή της Κεντρικής πλατείας μίλησε: H συμφωνία για τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» δεν πρέπει να περάσει. Μένεα έπνεαν οι… γερουσιαστές που στελεχώνουν το παραπολιτικό σώμα της πλατείας Δημάρχου Σάπκα για τη συμφωνία περί της ονομασίας της γείτονος στην οποία κατέληξαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ. Αν έπρεπε δε η απόφαση επικύρωσης της ονομασίας να περάσει από τη βουλή της πλατείας τότε σώφρον θα ήταν να ετοιμάζεται η επόμενη πρόταση ονομασίας.

Η «Ε» ζήτησε από ανθρώπους που τα χρόνια έχουν ασπρίσει τα μαλλιά τους την άποψή τους για το θέμα που απασχολεί το πανελλήνιο.

«Εδώ ο πρώην τους πρωθυπουργός, ο Γκλιγκόροφ, είπε ότι είναι σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τη Μακεδονία, πώς γίνεται να ονομαστούν Μακεδόνες, έστω και με τη λέξη “Βόρεια” μπροστά. Είναι ανεπίτρεπτο και προδοσία» λέει ο κ. Δημήτρης. «Κι η Βουλγαρία που και αυτή έχει ένα κομμάτι της Μακεδονίας στα εδάφη της, τι θα κάνει, πώς θα ονομαστεί αυτή, Ανατολική Μακεδονία;», λέει ο κ. Γιάννης.

«Με αυτήν την ονομασία που έδωσαν στα Σκόπια, πώς θα ονομάζονται οι Μακεδόνες οι δικοί μας, “Κατωμακεδόνες”, “Νοτιομακεδόνες”;», ρωτάει ο κ. Βασίλης, για να συμπληρώσει ο κ. Γιάννης «κι ο Μεγαλέξανδρος τι θα είναι τώρα, μήπως μας τον πάρουν κι αυτόν; Μακεδόνες αυτοί, Μακεδόνας κι ο Μεγαλέξανδρος, άρα οι Σκοπιανοί είναι απόγονοί του, συνεπώς δικαιούνται να λένε ότι είναι και δικός τους». «Τώρα θα πάρουν φόρα όλοι οι γείτονες, άκουσες δημοσιογράφε τι είπαν οι Αλβανοί; Η Πελοπόννησος είναι δικιά μας λένε, κι η Τσαμουριά το ίδιο, φοβάμαι ότι ξυπνήσαμε τους αλυτρωτισμούς όλων των γειτόνων μας» επισημαίνει ο κ. Βασίλης.

«Εγώ δημοσιογράφε είμαι Μακεδόνας, από την Κοζάνη, αυτή η πράξη ήταν άσχημη για τους Μακεδόνες ειδικά, κακή-κάκιστη η συμφωνία, ούτε Μακεδόνες είναι αυτοί, ούτε έτσι πρέπει να ονομάζονται, εγώ λέω είμαι Μακεδόνας, αυτοί μπορούν να έρθουν στη Λάρισα και να πουν “είμαι Μακεδόνας”, δεν μπορούν». Ο κ. Γιάννης που μόλις είδε το πηγαδάκι που είχε σχηματιστεί με τους έτερους συνομήλικούς του έσπευσε να καταθέσει την άποψή του, μας είπε «Ακούστε, εφόσον περιέχει τον όρο “Μακεδονία” δεν το βρίσκω λογικό, ούτε πρέπει να χειροκροτούμε την επίτευξη συμφωνίας. Θα περάσει από τη Βουλή; Από τη στιγμή που περιέχει τον όρο “Μακεδονία” δεν πρέπει να περάσει. Αναμένουμε σοβαρές εξελίξεις».

Μετά έπιασε η ζέστη, και διαλύθηκε το σώμα…

Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass