"Εορτάζοντας το δώρο του αίματος"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 22:10

Στις 14 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη σε όλον τον κόσμο, με καμπάνιες και προγράμματα για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος επαρχίας Φαρσάλων συνέχισε και φέτος την επιτυχημένη του δράση τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Στον εσπερινό της εορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού, ο Αιμοδοτικός Σύλλογος επαρχίας Φαρσάλων τέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των εθελοντών αιμοδοτών της επαρχίας Φαρσάλων.

Σε ανακοίνωσή του ο Αιμοδοτικός Σύλλογος επαρχίας Φαρσάλων αναφέρει σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη τα εξής: «Η 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, γιορτάζεται με την ελπίδα να είναι η αφετηρία για μία πιο έντονη συμμετοχή όλων μας σε εθελοντικές πράξεις που κρίνουν τις ζωές των συνανθρώπων μας. Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίματος σε 1.000.000 κατοίκους.

Αρα στην Ελλάδα των 10 εκατ. κατοίκων απαιτούνται 600.000 μονάδες αίματος, από τις οποίες δυστυχώς μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες. Η 14η Ιουνίου είναι μια ημέρα ξεχωριστή, ιδιαίτερα τιμητική για τους ανθρώπους που νοιάζονται, που προσφέρουν, τους ανθρώπους που με κίνητρο την ανιδιοτέλεια, την προσφορά, δίνουν το πολυτιμότερο δώρο της ζωής, το αίμα. Η ιδέα του εθελοντισμού κρύβει μέσα της απίστευτη δύναμη, ικανή να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων, φθάνει να βρούμε τον τρόπο να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας και να ανακαλύψουμε και πάλι τους γύρω μας και να νιώσουμε τις αξίες της ζωής. Γίνε εθελοντής αιμοδότης - αγάπα τον άνθρωπο».

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass