Ελεγχοι για την αντικεραυνική προστασία

«ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ» ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ – ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2018 22:24

Τη διενέργεια ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί καταρχήν η κατάσταση της αντικεραυνικής προστασίας στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, υιοθετώντας πρόταση του επικεφαλής παράταξης, Ντίνου Διαμάντου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος, πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών έτσι ώστε να γίνει έλεγχος των αντικεραυνικών συστημάτων, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό 15χρονου Λαρισαίου μαθητή ενώ από την πρώτη συζήτηση του θέματος χθες, στο δημοτικό συμβούλιο, προέκυψε ότι η ομάδα ελέγχου των αντικεραυνικών συστημάτων σε ιδιωτικά κτίρια δεν έχει συγκροτηθεί ποτέ ενώ η συζήτηση δεν επεκτάθηκε σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις, όπως οι χώροι άθλησης καθώς δεν είναι γνωστό το νομικό καθεστώς.

Παρεμπιπτόντως να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στο πλαίσιο της προανάκρισης της ΕΛ.ΑΣ., μια διάσταση που θα ερευνηθεί θα αφορά και στον αν οι αθλητικές εγκαταστάσεις όπου τραυματίσθηκε ο 15χρονος μαθητής όφειλαν να διαθέτουν αντικεραυνική προστασία.

Όπως είναι γνωστό ο 15χρονος, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς προχθές το απόγευμα χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που έπιασε καταιγίδα ενώ προπονούνταν με την ποδοσφαιρική του ομάδα ως τερματοφύλακας, στα γήπεδα της ακαδημίας ποδοσφαίρου Γ. Πλίτση λίγο έξω από τη Λάρισα.

Ο κ. Διαμάντος ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον δήμο προκειμένου να ελεγχθεί η αντικεραυνική προστασία σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς. Διευκρινίζοντας ότι το κόστος είναι χαμηλό και πως η προστασία είναι επιβεβλημένη στα δημόσια κτίρια, ο κ. Διαμάντος πρότεινε τη συνεργασία του δήμου με επιστημονικούς φορείς, τεχνικούς της ΔΕΗ, κ.α. υπενθυμίζοντας μάλιστα ρεπορτάζ της «Ε», τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ρεπορτάζ στο οποίο τονιζόταν τα «κενά στην αντικεραυνική προστασία», καθώς η «εφαρμογή της νομοθεσίας εναπόκειται την επαγγελματική ευσυνειδησία των κατασκευαστών των κτιρίων ή του φορέα υλοποίησης του κατασκευαστικού έργου καθώς δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία που να ελέγχει τη λειτουργία ή συντήρηση του αλεξικέραυνου ή άλλων αντικεραυνικών συστημάτων που προβλέπει ο Κανονισμός».

«ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ»

Την έλλειψη ελέγχων επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης αναφερόμενος γενικότερα σε ελέγχους οικοδομών, παρότι όπως είπε υπάρχει πρόβλεψη για αρχικούς και τακτικούς ελέγχους. Διευκρινίζοντας ότι «η ομάδα που θα βγει για ελέγχους, δεν έχει ορισθεί ποτέ. Δεν είναι ο δήμος αρμόδιος για το θέμα αυτό, αρμόδια είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά επειδή είναι σοβαρό το θέμα να το δούμε».

Για να προσθέσει τη διάσταση της απάλειψης από την εκπαίδευση, θεμάτων όπως η προστασία από τον κεραυνό και την ηλεκτρισμό, «θέματα που δεν ξέρουν οι σημερινοί 30άρηδες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η αντικεραυνική προστασία» τόνισε ο κ. Καλογιάννης «αποτελεί μια πολύ σοβαρή υπόθεση για την οποία πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Με αφορμή το έργο της αναβάθμισης των αθλητικών χώρων να ελεγχθεί η ύπαρξη και να εγκατασταθούν αντικεραυνικά συστήματα σε όλα τα γήπεδά μας.

Επίσης ο τεχνικός ασφαλείας του Δήμου που επιβλέπει όλες αυτές τις λειτουργίες στα δημοτικά κτίρια να κληθεί άμεσα και να ελεγχθεί όλο το νομικό πλαίσιο που υπάρχει, προκειμένου να δούμε ποιος είναι αρμόδιος, πώς είναι η κατάσταση, ποιος πιστοποιεί σε όλους αυτούς τους χώρους για να έχουμε μια υπεύθυνη απάντηση. Αυτό το γεγονός μάς βάζει μπροστά σε ευθύνες και ανεξάρτητα με το αν είναι αρμοδιότητα του δήμου ή όχι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

ΕΡΓΑ

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ολοκληρώθηκε με την έγκριση έργων και εκδηλώσεων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass