«Το θέμα του ονόματος δεν είναι φόρος στο κρασί που μπορεί να φύγει»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2018 22:12

«Αν εκτελέσουν οι Σκοπιανοί τη συμφωνία, τότε η ελληνική Βουλή δεν μπορεί να μην ψηφίσει, γιατί θα γίνουμε κουρελούδες στη διεθνή κοινότητα».

Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εξήγησε πως ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για το όνομα των Σκοπίων είναι πλέον ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός κινήθηκε αυτόνομα χωρίς να λάβει υπόψη την άποψη του κόσμου και των πολιτικών αρχηγών κόμματος για ένα θέμα τόσο σημαντικό, καθώς, όπως διευκρίνισε «δεν είναι φόρος στο κρασί να τον πάρεις πίσω». Ακόμα μίλησε και για τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γιώργο Κατσιαντώνη κι έκανε πρόβλεψη για εκλογές από τον Σεπτέμβριο θεωρώντας σίγουρη την εκλογή ενός βουλευτή από τη Λάρισα.

«Η κυβέρνηση κινήθηκε χωρίς συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χωρίς άδεια της Βουλής. Για εμάς, ως Ένωση Κεντρώων, υπάρχει θέμα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Σε τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορείς να μην έχεις έγκριση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Πόσο μάλιστα όταν το προηγούμενο του 1992 απαγόρευε τη χρήση της λέξης Μακεδονία», είπε και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας πήρε όλη την ευθύνη πάνω του και τώρα να μην στεναχωριέται που ο κόσμος δείχνει την αγανάκτησή του. Θα υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά δεν ξέρουμε μέχρι πού θα φτάσουν. Το θέμα του ονόματος δεν είναι φόρος στο κρασί που μπορεί να φύγει. Το όνομα είναι μια για πάντα. Δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω. Δόθηκε μια για πάντα».

Ο κ. Λεβέντης πρόσθεσε ότι «εάν η πλευρά των Σκοπίων τηρήσει τη συμφωνία την προχθεσινή, η ελληνική Βουλή είναι υποχρεωμένη να ψηφίσει γιατί αλλιώς θα γίνουμε κουρελούδες στη διεθνή κοινότητα. Άρα πέταξε το πουλί. Η μειοδοσία συντελέσθηκε».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου δήλωσε: «Φοβάμαι πως ούτε ο Τσίπρας δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο και πώς θα αντιδράσει ο κόσμος».

Περί εκλογών: «Υπάρχει σαφής ένδειξη πως από Σεπτέμβρη πάμε για εκλογές. Το πουλόβερ ξηλώνεται…», είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για το πόσο καθαρή είναι η έξοδος από τα μνημόνια: «Αυτά που λέει ο Τσίπρας για έξοδο και ανεξαρτησία θα αποδειχθεί πως είναι ανυπόστατα πράγματα. Μέσα στη φυλακή το μόνο που μπορείς να αλλάξεις είναι κελί. Να βγεις από τη φυλακή δεν μπορείς».

Τέλος, μίλησε για τον πρώην βουλευτή του κόμματος και νυν ανεξάρτητο κ. Γιώργο Κατσιαντώνη κι ανέφερε: «Ο Κατσιαντώνης είναι παρελθόν. Είχε βγει με λίστα και με πρόδωσε. Πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξα. Έχουμε νέα παιδιά που στηρίζουν το κόμμα. Ο κήπος να είναι καλά. Ο Κατσιαντώνης τη νύχτα των εκλογών θα κλαίει. Η Ένωση Κεντρώων θα έχει σίγουρα έναν βουλευτή, ίσως και δύο, στη Λάρισα. Αυτό γιατί η Λάρισα είναι προπύργιο της Δημοκρατίας κι έχει παράδοση δημοκρατικών αγώνων».

Ο λόγος της επίσκεψης του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στην πόλη της Λάρισας είναι η αναζήτηση γραφείων για την έδρα του κόμματος σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass