«Σας παρακαλούμε θερμά…»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2018 15:12

«Σας παρακαλούμε θερμά…». Με αυτή τη φράση, ξεκινά η ενημερωτική επιστολή προς τους πολίτες, σχετικά με τους κανόνες καθαριότητας των παραλίων, η οποία επισυνάπτεται στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Αγιάς και την υπογράφει ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας.

Και συνεχίζει: «…στους κάδους εναποθέτουμε τα οικιακά απορρίμματα και οτιδήποτε άλλο, όπως υλικά οικοδομών, έπιπλα, γκαζόν, κλαδιά, στρώματα και λοιπά πρέπει να μεταφέρονται στο πράσινο σημείο στον Αγιόκαμπο στη διασταύρωση για Σωτηρίτσα. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε όχημα ή χρειάζεστε πληροφορίες απευθυνθείτε στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αγιάς στο τηλέφωνο 24940-24510 και 511.

Σας ενημερώνουμε ότι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας novoville μπορείτε να καταχωρίσετε τα αιτήματά σας ή οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζετε ηλεκτρονικά στο www.novoville.com. Πρόκειται για εφαρμογή που οι δημότες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους τηλέφωνο (smartphone) από την εφαρμογή playstore και για κινητά iPhoneappstore.

Επίσης καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σ’ αυτές και μέχρι απόστασης εκατό μέτρων, να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα και απορρίμματα καθώς και στην απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών.

Η υποχρέωσή τους αυτή απορρέει από την υπ’ αριθμόν 4 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 724 τ. Β΄/1987) και οι παραβάτες της διάταξης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 433). Παρακαλούμε θερμά, για την ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ σας γνωστοποιώντας μας, τους ιδιοκτήτες (όνομα, τηλέφωνο κτλ) των εφαπτόμενων στις κατοικίες σας οικοπέδων, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο Δήμος θα προβεί στον καθαρισμό των οικοπέδων καταλογίζοντας τη σχετική δαπάνη στον ιδιοκτήτη, και επιβάλλοντας το αναλογούν πρόστιμο που αντιστοιχεί σε 50 λεπτά ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, όπως προβλέπεται από το άρθρο 94 παρ. 26 του N.3852/10. Επιπλέον, ο Δήμος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα προχωρήσει στη διαδικασία υποβολής μηνύσεων για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποιν. Κώδικα.

Υ.Γ. Σας ενημερώνουμε πως η ευρύτερη παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς θα επιτηρείται από αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Αγιάς, ο οποίος βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Αγιάς www.dimosagias.gr _Αποφάσεις_Κανονιστικές Αποφάσεις, ΔΣ 100 2012 7Τ-2012 Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Αγιάς. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία. Ο Δήμαρχος Αγιάς».

Για του λόγου το αληθές, όσο αφορά στην κατάσταση που επικρατεί σε ρέματα και στην παραλία, ο δήμος επισυνάπτει στην επιστολή και τις σχετικές φωτογραφίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass