Διήμερες εκδηλώσεις στους Γόννους

ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ Ζ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2018 16:38

Με μεγάλη επιτυχία έληξαν χθες στους Γόννους οι διήμερες εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο «Μέρες Πολιτισμού - Μνήμη Ζήση Παπαδημητρίου» που φέτος ήταν αφιερωμένες στον «Κοινωνικό ρατσισμό».


Τις εκδηλώσεις άνοιξε ο Δημήτρης Γουγουλιάς, μέλος της Επιτροπής για την ανάδειξη του έργου του Ζήση Παπαδημητρίου, λέγοντας: «Θέλω να σας κάνω γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια με πρωτοβουλία του δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου, συστάθηκε μια Επιτροπή που σκοπό της έχει την ανάδειξη του έργου του Ζήση Παπαδημητρίου και αυτή είναι η πρώτη μας εκδήλωση». Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Τρίτη επέτειος μνήμης του Ζήση Παπαδημητρίου ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και αναγνώρισης σε μια προσωπικότητα που τίμησε τον Δήμο μας και ιδιαίτερα τους Γόννους ως ιδιαίτερη πατρίδα του».
Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Μπέμπη, ο οποίος μεταφέροντας και τις ευχές του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και εκδηλώσεις.
Έπειτα η Κατερίνα Κόσσυβα, διάβασε αποσπάσματα σχετικά με το θέμα από γραπτά κείμενα του Ζήση Παπαδημητρίου. Ο βραβευμένος δημοσιογράφος-ντοκιμενταρίστας και συντονιστής του Δικτύου «Χάρτα της Ειδομένης», Παύλος Νεράντζης, ανέπτυξε το θέμα «Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης». Ο πολιτικός επιστήμονας και μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ανδρέας Βασιλείου, μίλησε για το «Προσφυγικό: Από τη θεωρία στην πράξη - Η εμπειρία των Ροβιών». Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και υπεύθυνος για τα προγράμματα της Διά Βίου Μάθησης και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων του προγράμματος «Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει», Δημήτρης Δεληγιάννης, παρουσίασε το θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική συνοχή στα χρόνια της κρίσης. Η δημοκρατική απάντηση». Την Κυριακή οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στο πατρικό σπίτι των Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου, στην «αυλή του Ζήση». Σύντομο χαιρετισμό έκανε η αντιδήμαρχος Γόννων, Γεωργία Τσιόπα και ακολούθησε η ομιλία της Βασιλικής Νημά. Έγινε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Το παγόβουνο» του Μάνου Παπαδάκη, ενώ μίλησε γι’ αυτό και ο ίδιος ο παραγωγός του.
Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης τραγούδησαν η πρωτοεμφανιζόμενη Μικτή Χορωδία Γόννων υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Πόπης Τσόκανου και την εκδήλωση έκλεισαν ο Βαγγέλης Τσιαπλές με τους συνεργάτες του Μαριάννα Ζάχου, Σπύρο Καβαλλιεράτο και Αλέξανδρο Τσιωνά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass