Εκλεισαν οι ομπρέλες στα παράλια, άνοιξαν στη Λάρισα

Εξι φορές «στρώσαμε» φέτος τα ρέματα - δρόμους, δηλώνει στην «ΕτΔ» ο Βασ. Λέτσιος

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2018 22:18

Με ανοιχτές ακόμη τις πληγές, από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, που

εκδηλώθηκαν πριν λίγες μέρες στα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, νέο κύμα κακοκαιρίας δέχθηκαν και το Σαββατοκύριακο.

Καταιγίδες ξέσπασαν και τις δύο ημέρες, με αποτέλεσμα να ερημώσουν οι ακτές τους, μετά την άτακτη φυγή των επισκεπτών, οι οποίοι τις εγκατέλειπαν βιαστικά προσπαθώντας να προφυλαχθούν από την ορμητική ένταση της βροχόπτωσης και του ανέμου.

Ειδικά χθες, Κυριακή, οι απότομες εναλλαγές του καιρού προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στα παράλια.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες, οπότε επικρατούσαν ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, δέχθηκαν μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, ενώ αργότερα, από τις πρώτες απογευματινές ώρες η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας και η συννεφιά άλλαξαν ριζικά την εικόνα τους.

Όσοι αναζήτησαν λίγη δροσιά, μακριά από τις πόλεις, δεν πρόλαβαν να απολαύσουν τη θάλασσα, καθώς επέστρεψαν άμεσα σε αυτές, σχηματίζοντας κατά τις απογευματινές ώρες ουρές αυτοκινήτων στον επαρχιακό δρόμο Αγιοκάμπου –Αγιάς και Αγιάς - Λάρισας.

Κι ενώ, απ’ τη μία, οι ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων καταστημάτων δεν πρόλαβαν χθες να ανοίξουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους στις παραλίες, απ’ την άλλη άνοιξαν οι ομπρέλες στη Λάρισα!

Η ξαφνική απογευματινή μπόρα στην πόλη δημιούργησε φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες.

Ελάχιστη κίνηση παρατηρήθηκε στους δρόμους της πόλης, ενώ ερήμωσαν οι πλατείες και οι δρόμοι της.

Αρχές Ιουλίου και ο καιρός μόνο καλοκαιρινός δεν είναι.

ΛΕΤΣΙΟΣ ΓΙΑ ΡΕΜΜΑΤΑ

«Εξι φορές, «στρώσαμε» φέτος τα ρέματα, που χρησιμοποιούνται ως δρόμοι και ακόμη αποκαθιστούμε ζημιές…», δήλωσε στην «ΕτΔ», ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς, κ. Βασίλης Λέτσιος.

Υποστηρίζει ότι η παραλιακή ζώνη και όχι μόνο, του Δήμου Αγιάς, δέχθηκε απανωτά «χτυπήματα» από τις καιρικές συνθήκες, που έχουν επικρατήσει μέχρι σήμερα, ενώ ορατός είναι ακόμη ο κίνδυνος να υπάρχει συνέχεια…, μετά και τις μπόρες που ξέσπασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι ο καιρός δεν βοηθά στην αποκατάσταση των ζημιών, και για παράδειγμα αναφέρει τις εργασίες που έχουν γίνει στους χωματόδρομους των ρεμάτων, τα οποία καταλήγουν στον παραλιακό άξονα και χρησιμοποιούνται για την κίνηση των οχημάτων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από κάθε μεγάλη βροχόπτωση- που δεν είχε και λίγες μέχρι σήμερα η περιοχή- βάζουμε γκρέϊνερ και μηχανήματα για να «στρώσουμε» τα ρέματα. Αφού τελειώνουμε, έρχεται η επόμενη νεροποντή…».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass